God natt min älskade

Titel: God natt in älskade
Författare: Inger Frimansson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2020
Format: Pocket
Antal sidor: 350
ISBN: 9789150949193

Stockholm 1998. Vem är egentligen Justine Dalvik? Kvinnan i det höga, smala stenhuset vid Mälarens strand. Hon som vägrar sälja och tycks leva ett helt oberoende liv med stor förmögenhet. Och vad hände egentligen på den tragiska djungelresan? I Justines närhet tycks alltid skrämmande händelser äga rum. Har det att göra med det som tidigare hänt i hennes liv? Med den grymma fostermodern eller hatet och mobbningen som format henne? Saker som hon varken kan glömma eller förlåta och håller inom sig – tills det en dag brister.

Egna reflektioner
Även om det sägs att en serie böcker är fristående så vill jag gärna läsa dem i ordning. Därför blev jag väldigt glad när jag såg att inte bara var den senaste boken, utan även de två tidigare.

Justine Dalvik verkar ha en förmåga att dra till sig problem. Människor i hennes närhet försvinner och dör. Kan det ha att göra med hatet och mobbningen i skolan? Eller är det uppväxten med den grymma styvmamman som har format henne? Eller beror det på något helt annat?

Jag har inte läst något av Inger Frimansson tidigare trots att hon gett ut över 40 olika böcker. Hon har ett väldigt bra språk och boken är mycket lättläst. Jag vet egentligen inte varför men jag hade ganska höga förväntningar på denna boken. Dessvärre blev jag något besviken. Det står mycket om att det är en psykologisk thriller som bygger upp spänningen. Jag tyckte den var ganska förutsägbar. Men Justine är en mycket komplicerad människa och jag ser fram emot att lära känna henne lite bättre i de andra två böckerna.

Om författaren
Inger Frimansson har gett ut över 40 böcker och är översatt till 16 språk. Hon är en av Sveriges mest älskade och prisbelönta författare och har beskrivits som en mästare på att bygga upp en krypande spänning.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln