De hängda hundarna

Titel: De hängda hundarna
Författare: Jens Henrik Jensen
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈 (5/5)
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2018
Format: Pocket
Antal sidor: 410
ISBN: 9789188647443

Danmarks mest prisdekorerade soldat någonsin, krigsveteranen Niels Oxen, lever tillsammans med sin hund i en källarlokal i nordvästra Köpenhamn. Han plågas av trauman och hankar sig fram genom att samla tomflaskor och äta matavfall från stormarknader.

I hopp om att sluta fred med sina inre demoner flyttar han ut i landets största skog för att slå läger och leva ett enkelt liv. Men drömmen om fred förvandlas till en mardröm. Efter ett nattligt besök på ett medeltida slott i skogen misstänks han plötsligt för att ha dödat slottets herre, en före detta ambassadör och grundare av en inflytelserik orden.

Den oortodoxa Margrethe Franck från underrättelsetjänsten får i uppdrag att leda utredningen, som snart visar sig bestå av en serie mystiska mord, tydligen bara har en sak gemensamt: Hängda hundar.

De hängda hundarna är första delen i Jens Henrik Jensens Oxentrilogi. Serien har sålt i mer än 100 000 exemplar i Danmark och böckerna kommer att filmatiseras under 2018.

Egna reflektioner
Jag fastnade direkt för Jensens sätt att skriva. Det är enkelt men ändå djupt, mycket inlevelse och många vändningar vilket gör att man aldrig känner sig säker på vad som ska hända.
Jag ser fram emot att läsa nästa bok om Oxen.