Tills livet skiljer oss åt

Titel: Tills livet skiljer oss åt
Författare: Kristin Brorsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 264
ISBN: 9789180531191

Två år har passerat sedan Julie i all hast lämnade Norrland och flyttade tillbaka till Stockholm. Nu lever hon varannan vecka-livet och begraver sig i arbete för att mota bort tankarna på ungdomskärleken Kristoffer som sårad och besviken blev kvar uppe i hemorten. Kanske Tinder kan hjälpa henne att gå vidare?

Ebba delar vårdnaden om lilla Nora med Aron, samtidigt som hon och Micke drömmer om ett gemensamt barn. Att bli gravida verkar dock svårare än de trott, vilket sliter på relationen. Dessutom har Ebba fått en ny chef som verkar ha bestämt sig för att göra hennes liv till ett helvete.

Ovanpå allt beter sig Aron märkligt, och gamla oroskänslor flyter upp till ytan. Vågar Ebba och Julie lita på honom nu?

Egna reflektioner
Så kom den då äntligen, den tredje och sista (?) delen i trilogin om Ebba och Julie. Om jag har längtat? Jaaa!

”Tills livet skiljer oss åt” är en välskriven och lättläst bok som jag i det närmaste sträckläste. Kapitlen handlar växelvis om Ebba och Julie, ett skrivsätt som drar upp tempot och skapar ett sug efter att läsa vidare, man vill ju veta vad som händer. I början hade jag lite svårt att hålla isär de båda karaktärerna då de har flera gemensamma nämnare, men en bit in i boken föll allt på plats och jag läste glatt vidare.

Jag gillar verkligen Kristin Brorssons sätt att skriva om relationer. Hon skapar en varm och omtänksam känsla genom hela boken trots svek och hemligheter. Hennes sätt att gestalta karaktärerna gör att de känns mänskliga, det skulle kunna vara vem som helst. Dessutom blir jag alltid lite småfnissig av hennes böcker.

Jag kan starkt rekommendera hela trilogin som tar sin start med ”Gammal kärlek rostar alltid” och ”Som man ligger får man bädda” för att sen avslutas med denna ”Tills livet skiljer oss åt”.

Om författaren
KRISTIN BRORSSON är utbildad lärare men har de senaste åren arbetat som översättare. Hon är född 1983 och bor med sin familj på Malta.

Läs gärna mina recensioner de tidigare böckerna.
Gammal kärlek rostar alltid
Som man ligger får man bädda

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln