Som man ligger får man bädda

Titel: Som man ligger får man bädda
Författare: Kristin Brorsson
Betyg: 4 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 250
ISBN: 9789180184984

Julie har precis återvänt till hemorten i Norrland med svansen mellan benen. Nyskild, ensamstående och aningens tilltufsad, det var inte direkt så hon hade sett sitt liv framför sig när hon som sjuttonåring lämnade de norrländska skogarna för storstadsliv i Stockholm. Men, det är bara att bita ihop och bygga upp ett nytt liv bland föräldrar och barndomsvänner. Dessutom måste hon möta ungdomskärleken Kristoffer igen – något som rör upp starka känslor.

Ebba är höggravid och inställd på att bli ensamförälder eftersom pappan till barnet avsagt sig allt ansvar. Men är det något man kan vara säker på så är det att livet är oförutsägbart och snart har både föräldraskapet och kärleken utvecklat sig i en riktning Ebba aldrig kunde ha anat.

Som man ligger får man bädda är den andra, fristående, romanen om Ebba och Julie. En välskriven relationsroman för läsare av Anna Lönnqvist, Kristin Hannah och Anna Fredriksson.

Egna reflektioner
Alltså bara titeln gör ju att man blir sugen på att läsa boken. Så det gjorde jag. Och jag ångrar mig absolut inte. 🙂

”Som man ligger får man bädda” är den andra, fristående, delen om Ebba och Julie och precis som den första delen är även denna både välskriven och lättläst. Man får följa Ebba och Julie växelvis i de korta kapitlen där de har en gemensam nämnare i Aron, Ebbas ex-man och pappan till Julies ofödda barn. Det är en bra mix av deras privatliv, känslor och tankar, men det blir aldrig rörigt utan skapar snarare ett driv framåt.

Boken är underhållande och skriven med glimten i ögat men det finns även ett stänk av svärta. Kristin Brorsson sätt att skriva gör att allt känns som på riktigt, det blir väldigt personligt och jag känner starkt med de båda huvudkaraktärerna. Jag hoppas att det snart kommer en fortsättning.

Böckerna är fristående men jag skulle ändå rekommendera dig att läsa ”Gammal kärlek rostar alltid” innan så får du ut maximalt av serien.

Om författaren
KRISTIN BRORSSON är utbildad lärare men har de senaste åren arbetat som översättare. Hon är född 1983 och bor med sin familj på Malta.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln