Kidnappad

Titel: Kidnappad
Författare: Samuel Karlsson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 383
ISBN: 9789180187213

Han är borta. Mardrömmen träffar Jessica Jackson som ett knytnävsslag i magen: hennes son Johannes har blivit kidnappad. Förövarna lämnar efter sig ett enkelt men brutalt budskap – betala lösensumman eller förlora din son för alltid – och Jessica inleder en desperat jakt på pengar innan tidsfristen löper ut.

Mathias Fors har kopplats bort från den utredning som rör Jessica och kämpar i stället med en omfattande narkotikahärva, men frågan är om inte även den leder tillbaka till hans tidigare kollega. När Jessica agerar som privatperson tvingas kollegorna på polisstationen i Västervik välja sida.

Gamla vänner blir fiender i jakten på kidnapparna och Jessica vågar inte lita på någon. Men när läget är som svårast kommer hjälp från ett minst sagt oväntat håll…

Kidnappad är den sjätte delen i den bästsäljande serien om kriminalinspektör Jessica Jackson.

Egna reflektioner
Mörkö-serien är en serie som jag verkligen gillar skarpt och jag blir lika glad varje gång det kommer en ny bok.

”Kidnappad” är den sjätte boken i serien och även om den första var riktigt bra så tycks de bara bli bättre och bättre, hur man nu kan lyckas med det. Boken är lättläst, välskriven och spännande, tempot är högt och intrigen gör en del oväntade vändningar. En riktig bladvändare med andra ord.

Antingen är Samuel Karlsson ett språkgeni eller så har han väldigt bra hjälpredor, för det är väldigt sällsynt med någon som kan måla upp så bra bilder av såväl karaktärer som miljöer och känslor med så få ord som han gör. Allting blir filmiskt utan en massa utfyllnadsord och annat tjafs. Jag gillar även att man får lära känna Jessica ytterligare lite och älskar verkligen de udda och karismatiska öborna. Boken slutar med något av en cliffhanger och jag hoppas verkligen att det kommer en ny bok snart.

Gillar du kriminalromaner och inte har läst Mörkö-serien än så tycker jag absolut att du ska göra det!

Om författaren
SAMUEL KARKLSSON, född 1969, är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har även skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.

Läs gärna mina recensioner av de tidigare delarna i Mörkö-serien
Morden på Mörkö
I mördarens skugga
Höstmorden
Dödsspelet

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln