Dödsspelet

Titel: Dödsspelet
Författare: Samuel Karlsson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 451
ISBN: 9789180181365

En grupp tungt kriminella män blir fritagna från kriminalvårdsanstalten i Västervik där de sitter av sina straff för grova våldsbrott. En av dem är ledaren, Sergei Barkov, en våldsverkare som när ett intensivt hat mot Jessica Jackson efter tidigare sammandrabbningar. Nu hamnar de återigen på olika sidor om lagen när Jessica dras in i en intensiv jakt på de förrymda fångarna.

Samtidigt är Johannes, Jessicas son, på långresa i Sydostasien. I staden Chanthaburi i östra Thailand börjar reskassan sina och han blir snabbt ett tacksamt offer för en av de många bedragare som skor sig på aningslösa ungdomar långt hemifrån och innan Johannes vet ordet av är han indragen i en farlig härva med ortens gangsterkung och tvingas in i ett spel med livet som insats. Kommer han någonsin kunna ta sig hem till tryggheten i Småland igen? Men på Mörkö står ingen trygghet att finna. En kamp på liv och död utspelar sig mellan Jessica och Sergei. Vem vinner och vem förlorar i dödsspelet?

Dödsspelet är den fjärde delen i serien om kriminalinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.

Egna reflektioner
Jag skulle kunna göra denna recension väldigt kort, det räcker egentligen med att säga LÄS BOKEN! Men jag känner att jag kanske ska utveckla den lite mer än så. 🙂

Dödsspelet är en spännande bladvändare i country noir-stil. Jessica Jackson är en polis som gärna tar saken (lagen) i egna händer. Hon tänjer lite på gränserna och hinner inte alltid tänka efter före. Men det gör ju å andra sidan att handlingen får lite oväntade twist and turns.

Samuel Karlssons böcker är väldigt välskrivna, det är en fröjd att läsa som dem språkpolis jag är. Han är dessutom väldigt bra på sina karaktärsgestaltningar, jag känner en tydlig avsmak för bl.a. Sergei.

I Dödsspelet pågår även en parallellhandling i Thailand där Jessicas son Johannes befinner sig. I början hade jag lite svårt för dessa delar men den intrigen växte till sig och blev bättre och bättre.

Boken är den fjärde i Mörkö-serien, en serie som jag kan rekommendera å det bestämdaste.

Om författaren
SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har även skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln