I mördarens skugga

Titel: I mördarens skugga
Författare: Samuel Karlsson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 295
ISBN: 9789178614844

Jessica Jackson är tjänstledig från sitt jobb som kriminalpolis och har stora framgångar med sitt mikrobryggeri i det gamla mejeriet på Mörkö men när hennes pappa Larry kommer tillbaka från USA blir allt plötsligt väldig komplicerat. Han är nämligen inte glad över förändringarna som skett i hemmet. Liksom i Morden på Mörkö tvingas Jessica än en gång avbryta tjänstledigheten när hon kastas in i ett intensivt spaningsarbete efter att det skett en serie brutala mord på ön.

Spaningsarbetet försvåras av att både prästen Mikael och pappa Larry visar sig ha kopplingar till offren. När det gäller Mikael finns det dessutom ännu en svårighet. Jessica vet nämligen att Mikael är oskyldig, men hon kan inte träda fram med den informationen utan att avslöja att hon är Mikaels hemliga älskarinna. Frågan är hur hon ska skydda honom. Ju närmare Jessica kommer sanningen, desto tydligare blir det att det är hon själv som är mördarens nästa offer.

Det här är den andra delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i ”country noir”-stil

Egna reflektioner
Jag är så glad att jag fick chansen att läsa denna bok. Det är hög kvalitet rakt igenom och det är mycket svårt att sluta läsa. Boken håller ett högt tempo, man kastas rakt in i handlingen och det händer saker parallellt hela tiden. Jag brukar alltid ha en aning om vem som är mördaren men i denna boken var jag helt ute och cyklade, det var omöjligt att gissa.

Samuel Karlsson har ett fantastiskt sätt att beskriva såväl miljöer som personer och det känns verkligen som om man kryper in i huvudet på vissa karaktärer. Jag vill absolut läsa första delen i serien och givetvis även kommande böcker.

Om författaren
SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kolleger på polisstationen i Hultsfred.

I mördarens skugga, seriens andra del, befäster Mörkö som kriminalmiljö och Mörköserien som klart läsvärda deckare.”
Bengt Eriksson, BLT

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln