Kärlek på ön

Titel: Kärlek på ön
Författare: Anna Winther
Betyg: 4 av 5
Förlag: Seraf Förlag
Utgiven: 2024
Format: Pocket
Antal sidor: 283
ISBN: 9789189817418

Sandra lever ensam i sin ex-pojkväns mammas lägenhet mitt i centrala Stockholm. På reklambyrån hunsas hon av sin lynniga chef och byråns krångligaste kund. När en akut vattenläcka tvingar henne att bosätta sig i sin mormors skruttiga gäststuga känns livet hopplöst. Men kanske är några veckor på en ö i skärgården med glesa färjeförbindelser och opålitligt bredband precis vad hon behöver.

Markus har precis tagit sig igenom alla praktiska bestyr efter sin mammas för tidiga bortgång. Hemligheten om vem hans pappa är följde modern i graven. Ensam planerar han att börja om sitt liv i Norrland nära sin närmsta vän med familj. Men innan flytten tar han ett sista uppdrag som snickare på en ö i skärgården, något som visar sig få en större mening än han trott.

Kärlek på ön är en varm och berörande berättelse om hur en krånglig väg, kantad av tvivel och missförstånd, ändå kan leda fram till innerlig kärlek, bara man vågar och vill.

Egna reflektioner
Jag har sagt det innan, men säger det igen. Att läsa en debutroman är som att köpa en lott, det kan vara vinst men det kan också vara en nitlott.

I detta fall är det en vinstlott. ”Kärlek på ön” är verkligen precis lika mysig som den ser ut att vara och jag fastnade direkt. Det är något speciellt med skärgårdsmiljön, den passar så himla bra för en feelgood och gör att man får den där mysiga och familjära känslan. Boken är lättläst med de växelvisa kapitlen skapar ett driv framåt, jag vill hela tiden läsa ytterligare ett kapitel för att få en fortsättning på Sandras eller Markus historia.

Anna Winther har bakat en skärgårdskaka som heter duga med hjälp av ingredienser som familjehemligheter, missförstånd, en och annan idiot och så klart kärlek, massor av kärlek. Ta bara en karaktär som Sandras mormor, hon har en famn som jag tror alla vill krypa in i för att få tröst och goda råd. Även miljöskildringarna är mycket bra och skulle bli ännu bättre om man la till lukter som ytterligare en dimension. Och på tal om dimensioner så gillar jag känslan som förmedlas i skillnaden mellan livet i Stockholm och livet på ön. Det här är en debut som heter duga, hatten av för Anna Winther!

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Seraf Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln