Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen

Titel: Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen
Författare: Yvonne Ehn
Betyg: 5 av 5
Förlag: SAGA Egmont
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 302
ISBN: 9788727113906

Följ med till ett vinterklätt Kanelholmen i Stockholms pittoreska skärgård, där kärleken gnistrar och drömmar går i uppfyllelse.

Ofelia är en av Sveriges mest lästa deckarförfattare med flera försäljningssuccéer i bagaget. När hon ska påbörja sin tionde bok är dokumentet i datorn emellertid lika blankt som skrivhjärnan. Så snart orsaken till skrivblockeringen går upp för henne beslutar hon sig för att ta en paus från allt.

Att hitta tillbaka till skrivlusten visar sig vara lättare sagt än gjort, men med hjälp av nya vänner och rogivande stunder på klipporna börjar hon sakta ta sig igenom det hon lagt åt sidan. Samtidigt kommer upplevelser från hennes förflutna upp till ytan, händelser hon länge försökt trycka undan. Ska Ofelia hitta tillbaka till skrivglädjen och kan hon bli kvitt minnena från förr en gång för alla?

”Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen” är den tredje fristående delen i Yvonne Ehns härliga Kanelholmen serie, en tröstefull feelgoodroman med nya favoritkaraktärer att komma nära.

Egna reflektioner
Alltså var ligger den där Kanelholmen? Jag känner ett starkt behov av att flytta dit, lära känna öborna och bara vara en del av den mysiga atmosfären där.

”Vinterglädje och drömmar på Kanelholmen” är precis lika härlig som de tidigare böckerna om Kanelholmen. Både miljöerna, människorna och hundarna är som balsam för själen och jag känner ett lugn komma över mig när jag läser. Jag fick upp ögonen för Maja i ”Höstvila och skogsbad på Kanelholmen” och det var verkligen kul att få lära känna henne ytterligare lite nu. En annan karaktär som gav sig tillkänna är Stina-Kajsa, vilken tjej! Hon och Maja skulle nog kunna fylla en hel bok med härliga och ärliga upptåg.

Men allt är inte bara härligt. Yvonne Ehn balanserar mellan det varma, mysiga och svek och djup sorg på ett mycket skickligt sätt utan att något av det tar överhand. Boken är lättläst och de korta kapitlen skapar ett driv framåt, speciellt som de skiftar huvudkaraktär. Då vill man ju bara läsa vidare för att se hur det går. Jag gillar konceptet med att smyga in en karaktär i en bok för att sen låta den ta lite mer plats i nästa bok. Detta är den tredje boken om Kanelholmen och man kan absolut läsa dem fristående men jag rekommenderar dig starkt att börja med ”Sommar, hopp och vänskap på Kanelholmen”, tätt följt av ”Höstvila och skogsbad på Kanelholmen”.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
SAGA Egmont
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln