Den bästa sommaren

Titel: Den bästa sommaren
Författare: Sarah Morgan
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 317
ISBN: 9789150969955

Stekande sol och skamlös matchmaking är perfekta ingredienser för att skapa den bästa sommaren!

Även om Kathleen är åttio år och precis haft inbrott vill hon inte alls ha den hjälp som hennes dotter försöker tvinga på henne. Det hon behöver nu är ett riktigt äventyr! Hon börjar därför smida planer på en efterlängtad roadtrip.

Liza håller på att gå under av vardagens alla måsten och det sista hon behöver är att hennes envisa mamma ska dra iväg på en ogenomtänkt semester – är det bara hon som har förståndet i behåll?

När Martha, som inte vet vad hon ska göra med sitt liv och dessutom försöker bli kvitt ett efterhängset ex, får syn på Kathleens annons har hon svaret på sina böner. Chaufför på en ”episk roadtrip” låter som något för henne. Enda kruxet är att hon ogärna kör bil.

Tack vare Kathleens äventyrslusta och lite jävlar anamma får de tre kvinnorna uppleva en sommar de sent ska glömma.

Egna reflektioner
Åh, jag vill också åka på roadtrip, köra på Route 66, uppleva en massa spännande saker och få se en massa vackra platser.

”Den bästa sommaren” är en känslosam bok, lite sorglig och vemodig men samtidigt charmig och så full av värme och positiv energi att man blir glad av att läsa den. Det är en härlig mix av vänskap, kärlek, relationer och humor men även svärta och sorg. Jag älskar verkligen Kathleen och alla hennes små klokheter och drömmar, vilken underbar kvinna.

Boken är lättläst och jag kände snabbt hur den kallade på mig när den inte var i mina händer. Jag vill verkligen läsa mer av Sarah Morgan, hon är en helt fantastisk författare. Hennes miljöbeskrivningar är ljuvliga och jag känner ett starkt behov av att införliva min dröm innan det är för sent.

Sagt om tidigare böcker
Om Stjärnor, systerskap och julens mirakel:

”Trots att det finns en mörk botten – den behövs – har romantiken hela tiden övertaget i denna julsaga med extra allt (och det skotska höglandet som idyllisk fond).” Maria Näslund, GP

”Wow, och åter wow. Jag älskar Sarah Morgans böcker!” @Anettes_lilla_bibliotek

”Boken har vad som krävs av en feelgoodroman – trassliga familjerelationer, kärlek, magiska platser och framförallt en underfundig humor som lyfter boken ett snäpp över det vanliga.” Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

”Sarah Morgan har ett fantastiskt och nästan lite poetiskt sätt att beskriva de vackra miljöerna.” @Boktanten

Om författaren
Sarah Morgan har en lång rad älskade romaner bakom sig. Hennes böcker har sålt i mer än 21 miljoner exemplar i hela världen och över 200 000 exemplar bara i Sverige. Hon bor med sin familj utanför London.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln