Insnöade till jul

Titel: Insnöade till jul
Författare: Sarah Morgan
Betyg: 5 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 382
ISBN: 9789150976410

Lucy Clark kommer göra allt hon kan för att inte bli av med jobbet lagom till jul. Även om det innebär att personligen leverera ett vackert inslaget marknadsföringspaket till Ross Millers föräldrahem i Skottland. Väl på plats är förvirringen total – hans familj tror att hon är Ross flickvän och Ross spelar av någon anledning med i missförståndet.

Dessutom gör en snöstorm att Lucy inte kan ta sig tillbaka till London. Motvilligt dras hon in i gemenskapen och lockas av tanken på ett riktigt julfirande, en familj … och kärlek! Men flera i familjen bär på hemligheter som måste upp till ytan om det ska kunna bli en magisk jul.

Egna reflektioner
Alltså juliga feelgoodromaner. Kan man någonsin läsa för många? Kan de bli för juliga?

”Insnöade till jul” är ytterligare ett lysande exempel på underbara julböcker. Det är liksom extra allt. Extra mycket snö, extra mycket kärlek och romantik, extra mycket humor (jag tänker då främst på farmor Nanna Jean), extra mycket familjedrama och framförallt extra mycket jul. Meeen, det finns alltid ett men, boken innehåller såklart även en hel del hemligheter, missförstånd och svärta. Precis som sig bör i en bra feelgood.

Sarah Morgan är helt klart en skicklig författare. Hon gestaltar sina karaktärer på ett sätt som gör att de känns levande och mänskliga. Även miljöerna beskrivs på ett mycket vackert sätt och jag skulle inte ha något emot att sitta insnöad i Skottland med familjen Miller. Detta är en bok som man inte vill sluta läsa men heller inte vill ska ta slut.

Jag kan starkt rekommendera både denna och Sarah Morgans tidigare böcker.

Sagt om tidigare böcker
”Uppfyller väl förväntningarna på en romantisk julroman.” Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

”Vänskap, släktband, kärlek, missförstånd och annat härligt en feelgood ska innehålla.” @miasbok om Stjärnklara nätter i juletid

”En fantastisk feelgood med alla de rätta ingredienserna ? familjedrama, hemligheter, systerskap, kärlek, gemenskap och en stor dos av humor.” @Brireads om Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Om författaren
Sarah Morgan har en lång rad älskade romaner bakom sig. Hennes böcker har sålt i mer än 21 miljoner exemplar världen över, översatts till 28 språk och legat på både Sunday Times och USA Todays bästsäljarlistor. Hon bor med sin familj utanför London.

Läs gärna mina recensioner av Jo Thomas tidigare böcker.
Sommarhuset på stranden
Kristallklara nätter i juletid
Den bästa sommaren
Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln