Kristallklara nätter i juletid

Titel: Kristallklara nätter i juletid
Författare: Sarah Morgan
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 346
ISBN: 9789150970869

Christy har planerat det ultimata julfirandet: en skön vecka i norra Sverige tillsammans med sin familj och bästa vännen Alix. Men en kris precis före jul ställer allt på ända och nu behöver hon vara ensam med sin man för att de tillsammans ska reda ut den. Alix kan väl åka före, och ta Christys dotter med sig? Alix ställer självklart upp, men känner en viss oro för sin vän som inte verkar säga hela sanningen om de ändrade planerna. Och är hon verkligen rätt person att ta hand om en fyraåring med spring i benen?

Då dyker plötsligt oväntad hjälp upp – ett spöke från förr som hon lovat sig själv att aldrig ha något att göra med igen. I det glittrande vinterlandskapet bubblar undangömda känslor upp till ytan och tvingar dem att en gång för alla ta itu med det förflutna. Både hemligheter och drömmar avslöjas, och oväntad kärlek väcks till liv.

Egna reflektioner
Norra Sverige, massor av glittrande snö, hundspann, skoteråkning och norrsken under de gnistrande stjärnorna. Kan det bli mer juligt än så?

Feelgoodböcker kan vara både känslosamma och romantiska och ”Kristallklara nätter i juletid” är inget undantag. Den har alla de rätta ingredienserna för att det ska bli en välsmakande julkaka som sakta smälter i munnen. Lägg därtill de härligt komplexa karaktärerna och kakan får lite extra krydda och stuns.

Sarah Morgans miljöskildringar är fantastiska och jag känner kylan bita i kinderna, snön knarra under skorna och norrskenet dansa framför ögonen. Men jag känner även Robyns smärta över att ha förlorat sin familj, Christys stress och oro över vad hennes make har för sig och Alix ångest och rädsla för att låta någon närma sig hennes innersta.

Detta är den andra julromanen jag läser av Sarah Morgan och jag längtar redan till nästa jul och en ny bok.

Sagt om Sarah Morgans böcker
Sarah Morgan är expert på julböcker och det märks även i denna bok som har alla ingredienser: hemligheter, romantik och vänskaps- och familjeband som sätts på prov. Aftonbladet Söndag

Sarah Morgans beskrivning av snötäckta vinterlandskap med norrsken och ombonade stugor får en att längta till en vit jul långt uppe i norr. (…) Perfekt läsning för alla som gillarmysig romance, helst i favoritfåtöljen vid brasan med en varm filt och en kopp choklad! Monica Wiksten Gideonsson, BTJ-häftet

En fantastisk feelgood med alla de rätta ingredienserna – familjedrama, hemligheter, systerskap, kärlek, gemenskap med en stor dos av humor. Mitt betyg blir 5/5. Brijreads om Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Jag skrattar, jag myser och jag njuter. Bokprataren om Vinterbröllop

Trassliga familjerelationer, kärlek, magiska platser och framförallt en underfundig humor som lyfter boken ett snäpp över det vanliga. Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet, om Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Sarah Morgan har en lång rad älskade romaner bakom sig och hennes böcker har sålt i mer än 21 miljoner exemplar världen över. Hon bor med sin familj utanför London.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln