Stjärnor, systerskap och julens mirakel

Titel: Stjärnor, systerskap och julens mirakel
Författare: Sarah Morgan
Betyg: 3 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 364
ISBN: 9789150965506

För systrarna Samantha och Ella Mitchell är julen något alldeles speciellt. De älskar att rå om varandra och framförallt: skapa varmare och mer minnesvärda jular än de hade som barn. Men i år kommer firandet att se annorlunda ut. Deras mamma, som de inte hört från på fem år, ringer plötsligt och meddelar att hon vill fira jul med sina döttrar. Samantha och Ella ser ingen annan utväg än att bjuda in henne …

Gayle Mitchell har alltid prioriterat jobbet framför familjen – och det har sitt pris. Relationen till döttrarna blir bara sämre och sämre. När hon inser att livet kan ta slut när man minst anar det bestämmer hon sig – det är dags att gottgöra dem.

Brasan sprakar hemtrevligt och snön faller utanför fönstret när mamma och döttrar firar sin första jul ihop på många, många år. Och de inser snart att bästa sättet att läka sårade hjärtan är att en gång för alla göra upp med det förflutna.

Egna reflektioner
Jag har aldrig varit på något slott i Skottland. Men efter att ha läst ”Stjärnor, systerskap och julens mirakel” skulle jag vilja sätta mig på flyget och åka till Kinleven direkt.

Sarah Morgan har ett fantastiskt och nästan lite poetiskt sätt att beskriva de vackra miljöerna. Det är lätt att dras med in i systrarnas gemenskap och speciellt härligt att lära känna lilla, nyfikna Tab, att få se julen genom hennes ögon.

Boken är en klassisk feelgood med gemenskap, hemligheter, kärlek och romantik och hade det inte varit för att jag upplevde den som lite seg i början hade varit nära nog perfekt.

Sagt om boken
”Trots att det finns en mörk botten – den behövs – har romantiken hela tiden övertaget i denna julsaga med extra allt (och det skotska höglandet som idyllisk fond).” Maria Näslund, GP

”Boken har vad som krävs av en feelgoodroman – trassliga familjerelationer, kärlek, magiska platser och framförallt en underfundig humor som lyfter boken ett snäpp över det vanliga.” Birgitta Ehn Eliason, BTJ-häftet

Om författaren
Sarah Morgan har en lång rad älskade romaner bakom sig och hennes böcker har sålt i mer än 18 miljoner exemplar världen över. Hon bor med sin familj utanför London.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln