Sommarhuset på stranden

Titel: Sommarhuset på stranden
Författare: Sarah Morgan
Betyg: 4 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 360
ISBN: 9789150975468

Senaste nytt: Kändiskocken Cliff Whitman död i bilolycka, ung kvinna förd till sjukhus.Joanna tar emot nyheten om exmakens död med blandade känslor. Han var en lögnare och deras äktenskap var fyllt av besvikelser. Med i Cliffs bil satt gravida Ashley Blake, och när Joanna ser den skadade kvinnan på bild känner hon sig manad att hjälpa henne.

För att fly skvallerpressen åker de till den lilla kuststaden Silver Point där Joanna växte upp. I hennes exklusiva strandhus hoppas de på att få vara ifred, men i en småstad är det inte så lätt. Joanna tvingas i stället möta det förflutna – försummade vänner, strandkaféet, bokhandeln och inte minst Nate, mannen hon en gång älskade men förlorade. En oväntad vänskap uppstår mellan Joanna och den unga Ashley och de tar sig an sommarens utmaningar tillsammans.

Egna reflektioner
Nu när det är den mörka tiden på året kan det kännas skönt att läsa en varm och somrig feelgood, att tänka tillbaka på varma vindar och ljumna kvällar.

Precis så är det i ”Sommarhuset på stranden”. Men allt är inte bara varmt, mysigt och trevligt för precis som i verkliga livet är det ibland sorg, ilska och missförstånd. Huvudkaraktären Joanna är en person som tar sig in under mitt skinn. Jag lider verkligen med henne, blir upprörd, rädd och ledsen med henne, För att i nästa stund känna hennes glädje och hennes beskyddarinstinkt och vilja att hjälpa Ashley.

Är det något som Sarah Morgan är bra på så är det just känslor. Jag har läst en del av hennes böcker nu och det är alltid samma sak, jag blir överrumplad av hur äkta och levande hennes karaktärer känns. De, i kombination med underbart målande miljöskildringar, gör att hon är en av mina favoritförfattare. När jag får en ny bok av Sarah Morgan vet jag att jag inte kommer att bli besviken.

Om författaren
Sarah Morgan har en lång rad älskade romaner bakom sig och hennes hyllade böcker har sålt i mer än 21 miljoner exemplar världen över. Morgan arbetade först som sjuksköterska, men började skriva efter att hon fött sin första son. Hon bor med sin familj utanför London.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln