Djevelens yngel

Titel: Djevelens yngel
Författare: Myriam H. Bjerkli
Betyg: 4/5
Förlag: Strawberry Publishing
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 399
ISBN: 9788284150123
Språk: Norska (bokmål)

Ni år gamle Eivind blir kidnappet av en kvinne midt i Sandefjord sentrum, samme dag som 17 år gamle Tobias forsvinner under en sykkeltur i Kodal. Politiførstebetjent Håkon Haakonsen fokuserer først og fremst på Eivinds forsvinning. Hvem vil kidnappe en ni år gammel gutt? Da han etter hvert får mistanke om at kidnapperen er guttens halvsøster, Mari, som forsvant for mange år siden, blir det enda mer uforståelig. Hvorfor har hun kommet tilbake og tatt med seg lillebroren sin?

Da sykkelen til Tobias blir funnet, skjønner Håkon at heller ikke Tobias har forsvunnet frivillig. Noe har skjedd ham, men det finnes ingen spor. Midt i kaoset får Håkon også en drapssak i hendene. Har de tre sakene noen sammenheng? Dette er den siste boka i Kodal-trilogien. Hver bok kan lese frittstående, men vi møter de samme menneskene i ulike roller gjennom bøkene. Og i denne siste dras trådene tilbake til Mari, som forsvant i Lille Linerle.*

Egna reflektioner
”Djevelens Yngel” är den sista boken i Kodal-trilogin. Det är en serie böcker där våld inom familjen tar en stor plats och polischef Håkon Haakonsen får både misshandel, kidnappning, dråp och mord på sitt bord.

I Djevelens yngel blir nio år gamla Eivind kidnappad av en kvinna i stans köpcentrum. Samma dag försvinner sjuttonåriga Tobias. Hör de båda fallen ihop eller är det bar en tillfällighet att de två försvinner på samma gång?

Myriam H. Bjerkli har ett bra driv i boken. Kapitlen är korta, det gillar vi, och de växlar mellan de olika huvudkaraktärerna vilket gör att jag hela tiden vill läsa lite till för att få veta vad som händer. Trots att boken är på norska har jag inga större problem med att förstå och jag upplever den som välskriven och lättläst. Vet dock inte om norrmännen håller med. Detta är en serie som jag mer än gärna hade sett översättas till svenska.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bonnierforlag (Strawberry Publishing)
Adlibris