En helt annan historia

Titel: En helt annan historia
Författare: Stefan Ahnhem
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 284
ISBN: 9789137504803

En känd livsstilsbloggare hittas mördad i en svit på ett av Stockholms finare hotell. Är det en kallt iscensatt avrättning eller resultatet av en erotisk lek som gått för långt?

Fabian Risks före detta kollega Malin Rehnberg, som hämtat sig från händelserna i ”Den nionde graven” tre år tidigare, får fallet på sitt bord och tvingas kämpa mot sin nye chef som vill att rikskriminalpolisen ska fokusera på en pågående traffickingutredning. Samtidigt knakar det i fogarna på småbarnslivet tillsammans med Anders ute i Enskede.

När det sker ännu ett mord ställs allt på sin spets. Finns det en koppling mellan offren, kan fallen vara en del av en större härva och vad är egentligen den där stalkern som envisas med att dyka upp i utredningen ute efter?

Egna reflektioner
Jag har läst alla böckerna om Fabian Risk och verkligen älskat dem så jag hade ganska höga förväntningar när jag började läsa ”En helt annan historia”.

Blev jag besviken då? Nja, kanske lite. Det är inte riktigt samma driv som i de tidigare böckerna men den är ju å andra sidan bara hälften så tjock. Jag tror att den lilla besvikelsen kan bero på att det var över så fort, jag ville ha mer av Stefan Ahnhems stilfulla, men sjuka och makabra, scener. Hans sätt att långsamt ringa in mördaren genom diverse sidospår, att gå som katten kring het gröt. Nu kändes det lite som om man sprang igenom en i grunden bra intrig.

Trots det gillar jag boken. Den är spännande och välskriven och som alltid är Ahnhem grym på sina person- och miljögestaltningar. Huvudkaraktären Malin är jag dock kluven till. Ena stunden blir jag irriterad över hur korkad och osympatisk hon är, för att i nästa stund känna och förstå hennes frustration.

Jag tycker absolut att du ska läsa boken men har du läst hand tidigare böcker om Fabian Risk så var beredd på att denna har en lite tunnare story.

Läs mina recensioner om hans tidigare böcker
Offer utan ansikte
Den nionde graven
Arton grader minus
Motiv X
X sätt att dö
Den sista spiken

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln