Den isländska lilla byn

Titel: Den isländska lilla byn
Författare: Jo Thomas
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2023
Format: Danskt band
Antal sidor: 305
ISBN: 9789180660372

För tjugofem år sedan var framtiden ett oskrivet, hoppfullt blad för Freya och hennes tre bästa vänner. De hade drömmar, planer och framförallt oceaner av tid. Verkligheten blev dock en annan. Nu har det blivit dags att resa till Island för att hedra vännen som de har förlorat, och om möjligt uppfylla hennes önskan om att få uppleva norrskenet i juletid.

Vännerna har dock inte räknat med att bli insnöade på grund av en lavin och därmed isolerade i en avlägsen by mitt under bistraste vintertid. Som tur är kommer lokalbon Pétur till undsättning och visar dem hur det lilla samhället överlever den kalla och mörka isländska vintern. Men kommer norrskenet att visa sig så att de kan hedra sin saknade väns önskan? Och kan det äntligen vara dags för Freyas egna drömmar att slå in denna magiska jul?

Egna reflektioner
Åh vad jag älskar böckerna i serien ”Hälsningar från”. Man vet att det alltid blir en härlig läsning.

”Julhälsningar från den isländska lilla byn” är inget undantag, den ger mig samma varma känsla som de tidigare böckerna. Det är de klassiska ingredienserna i en saftig feelgoodkaka som t.ex. sorg, missförstånd och hemligheter blandat med vänskap, glädje och kärlek. Dessutom är karaktärerna varma och medmänskliga och lätta att tycka om.

Få författare är så duktiga på att skildra miljöer som Jo Thomas. Hon borde starta en resebyrå för hennes böcker får mig alltid att vilja resa dit boken utspelar sig. Hon ger läsningen en extra dimension med maten, dofterna och smakerna. Jag brukar alltid prova minst ett av recepten i boken och de är lika goda varje gång. Så har du inte läst någon av Jo Thomas böcker är det hög tid.

Sagt om boken
”En riktigt fin feelgood” BTJ

Om författaren
JO THOMAS levererar ännu en härlig feelgood om vänskap och minnen i isländska miljö. Hon har arbetat som reporter och producent för BBC radio. Hon skriver underhållande böcker om mat, familj, vänskap och kärlek och tror på lyckliga slut. Hon bor i Wales med man och tre barn.

Läs gärna mina recensioner av Jo Thomas tidigare böcker.
Den grekiska honungsgården
Julhälsningar från ett slott i Normandie
Den spanska körsbärsträdgården
Den franska lavendelgården

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln