Julhälsningar från ett slott i Normandie

Titel: Ett slott i Normandie
Författare: Jo Thomas
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2022
Format: Danskt band
Antal sidor: 356
ISBN: 9789177959632

När Fliss farfar dör ärver hon och hennes systrar hans franska slott. De beger sig omedelbart till Normandie för att få uppleva sitt arv, och gör djärva planer över välsmakande crêpes och cider från trakten. De blir dock snart varse att slottet är i hopplöst behov av renovering, och att en stor arvsskatt väntar.

Goda råd är dyra när de förstår att de är fast med ett hus de inte får sälja, men inte heller har resurser att ta hand om. Fliss bestämmer sig till slut för att själv fixa till de eleganta gamla rummen och öppna ett bed & breakfast. Jacques, stadens stilige borgmästare, är inledningsvis emot hennes planer. Men när det blir tydligt att det enda sättet att rädda det vackra slottet är genom samarbete, så upptäcker Jacques och Fliss att de har mer gemensamt än de först trott.

Egna reflektioner
Julromaner är härliga att läsa, det ger en så mysig känsla och man smyger igång julen på något sätt.

Trots sin titel ”Julhälsningar från ett slott i Normandie” är denna inte så väldigt julig, inte den första halvan i alla fall. Men oavsett så är det en väldigt bra bok med alla de ingredienser som behövs för att få mig fast. Det finns både familjehemligheter och svartsjukedrama, missförstånd och sorg och givetvis vänskap, glädje och kärlek.

Få författare är lika duktiga på att skriva för alla sinnen som Jo Thomas. Jag kan känna smaken av den mustiga grytan och doften av äppelträd. Jag kan se det vackra slottet, känna värmen från vedspisen och höra hur korna råmar utanför. Det är mästerliga miljöskildringar och, som alltid med hennes böcker, blir jag redo att boka en resa direkt.

Det finns flera böcker i serien ”Hälsningar från” och alla är lika bra. Det går fint att läsa dem var för sig då det är nya karaktärer och platser i varje bok

Om författaren
Jo Thomas har arbetat som reporter och producent för BBC radio. Hon skriver underhållande böcker om mat, familj, vänskap och kärlek och tror på lyckliga slut. Hon bor i Wales med man och tre barn.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln