Den grekiska honungsgården

Titel: Den grekiska honungsgården
Författare: Jo Thomas
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2023
Format: Danskt band
Antal sidor: 423
ISBN: 9789177959618

Gammal kärlek rostar aldrig eller? För arton år sedan mötte Nell kärleken i bergen på Kreta och hennes liv tog en ny och oåterkallelig vändning. Men deras vägar skildes åt, och Nells dotter Demi har aldrig träffat sin pappa.

Så när Nell får chansen att återvända till den lilla bergsstaden Vounoplagia där allt en gång började, kan hon inte motstå frestelsen att åka dit och söka efter mannen som förändrade hennes liv i grunden. En honungsgård som tampas med svårigheter söker volontärarbetare och för Nell blir det den perfekta utgångspunkten i sökandet efter sitt förflutna.

Livet på honungsgården är fullt av utmaningar och en del mysterier och Nell inser snart att hon inte är den enda i den lilla staden som bär på hemligheter. Men om de romantiska filmerna som Nell tycker så mycket om inte är helt fel ute så väntar alltid ett lyckligt slut, även för henne. Om hon bara kan finna den magi som bergen döljer.

Egna reflektioner
Ja, vad ska jag säga. Jag älskar verkligen serien ”Hälsningar från…” De är ett säkert kort och man vet att man inte blir besviken.

Den grekiska honungsgården” är inget undantag, den är precis lika härlig och inbjudande som de övriga böckerna. Miljöerna skildras på ett fantastiskt sätt, det känns verkligen som om det är jag som klättrar upp för berget, kör moppe på vindlande serpentinvägar och vandrar i staden Vounoplagia.

En annan sak som är lite typiskt för Hälsning från-böckerna är det här att förmedla dofter och smaker. Kan man verkligen göra det genom en bok? Ja, är det någon som kan det så är det Jo Thomas. Jag känner doften av de vilda örterna och långkoken som Mitera gör. Känner smaken av honungen, den grekiska salladen och de nybakade brödet.

Boken är, trots sina drygt 400 sidor, mycket lättläst och det känns som om sidorna flyger fram. Det är en klassisk feelgood så till vida att det är kärlek sorg, missförstånd och hemligheter. Precis som många andra feelgood-böcker är den förutsägbar men det gör inget, känner snarare att det är lite skönt, jag vet vad jag får. Men framförallt ger den mig en ypperlig möjlighet att resa utan att behöva resa. Jag kan varmt rekommendera både denna och de övriga i serien.

Sagt om boken
”Denna mjuka och sköna berättelse sträckläses utan vidare då den ger en så stark upplevelse av dofter, smaker och fantastiska platser på ön Kreta.” BTJ, häfte 7 2023

Läs gärna mina recensioner av Jo Thomas tidigare böcker.
Julhälsningar från ett slott i Normandie
Den spanska körsbärsträdgården
Den franska lavendelgården

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln