Den spanska körsbärsträdgården

Titel: Den franska lavendelgården
Författare: Jo Thomas
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 447
ISBN: 9789177956273

Efter tre brutna förlovningar är Beti i stort behov av en nystart i livet. Vad kan passa bättre än att bege sig till södra Spanien och börja en ny tillvaro i solen? Men allt är inte bara sangria och siesta. Beti får jobb på en andalusisk gård där man odlar körsbär, där ska bären plockas och träden vattnas, dessutom är hennes temperamentsfulle chef Antonio en riktig utmaning. Medan solen ger henne färg njuter hon mer och mer av sitt nya liv. Och när hon dessutom upptäcker flamencon så händer något med henne. Hon måste bara släppa taget och lyssna till sitt hjärta.

Den spanska körsbärsträdgården är en bok fylld av sol, kärlek och familjehemligheter.

Egna reflektioner
Visst är det härligt att resa med böckernas värld. I böckerna ”Hälsningar från…” får man åka till olika delar i Europa och uppleva de lokala traditionerna, maten och människorna.

Så är det även i ”Den spanska körsbärsträdgården” där Beti på vinst och förlust åker till södra Spanien för att börja om efter sin tredje brutna förlovning. Detta är en bok fylld av sol och värme, stark och het mat, eldig flamenco och söta körsbär. Och naturligtvis kärlek, intriger och familjehemligheter.

Miljöskildringarna är, som alltid i Jo Thomas böcker, helt fantastiska och jag kan förnimma såväl lukter som smaker och ser gården med alla körsbärsträdträd, människor och hästar framför mig. Det är en bra variation på karaktärerna, det finns både någon att älska, någon att hata och ett gäng däremellan. Vill du läsa något lättsamt, varmt och mysigt så är detta en bra bok att börja med.

Sagt om boken
En varm, underhållande och spännande bladvändare som roar, fångar och förmedlar vikten av att tro på sin förmåga att vara viktig för andra, lita på sig själv och tänka positivt. /Bibliotekstjänst

Läs fler omdömen på bokbloggar.se
Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln