Vintermiraklet i Åre

Titel: Vintermiraklet i Åre
Författare: Gunilla Löf
Betyg: 4 av 5
Läsålder: 9-12 år
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 87
ISBN: 9789180733281

Han fastnade med blicken vid ett av fotografierna, föreställande en familj framför ett hotell i byn. Det var det hotellet som fortfarande låg vid torget. På bilden stod en man, en kvinna och två flickor. Den ena flickan såg ut att vara i Rasmus ålder och den andra yngre. Han läste texten under bilden: Familjen Layher framför sitt hotell 23 december 1920.

Vad skumt, tänkte Rasmus, det var ju idag, fast för exakt 100 år sedan. Han tyckte att det var något bekant över den äldsta flickan. Bilden var svartvit, precis som alla bilder på det lilla museet. Han lutade sig närmare. Det är ju helt omöjligt, men jag är säker på att jag har sett henne förut, tänkte Rasmus.

Rasmus är motvilligt nyinflyttad i Åre. Alla hans vänner är kvar i Göteborg och här känner han ingen förutom sina föräldrar. Efter jullovet ska han börja på ny skola och allt kommer att bli annorlunda.

Men redan första dagen i Åre händer något som vänder upp och ner på allt. Var har Rasmus egentligen hamnat någonstans?

Egna reflektioner
Jag gillar att läsa om det där lite övernaturliga. Det blir en spänning och mystik som inte finns i ”vanliga” böcker.

”Vintermiraklet i Åre” är inget undantag, även om den främst riktar sig till 9 till 12-åringar. Boken utspelar sig både i nutid och för 100 år sedan och jag tycker att Gunilla Löf skildrar de olika tidsepokerna på ett väldigt fint sätt. Det är förhållandevis stor text i boken vilket jag tror gör den lättläst även för rätt åldersgrupp.

Detta är absolut ett bra julklappstips för någon som gillar tidsresor och vackra miljöer.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln