Mörka vrår

Titel: Mörka vrår
Författare: Lina Arvidsson
Betyg: 5 av 5
Förlag: Lind & Co
Utgiven: 2024
Format: Inbunden
Antal sidor: 407
ISBN: 9789180531702

Annie Ädel arbetar som väktare i Stockholm och drömmer om att komma in på polishögskolan medan hon trängs med pojkvännen Wille i en etta i ytterförort. När de får erbjudandet att ta över Willes barndomshem, det enorma och vackra Djupänge i Hälsinglands skogar, tackar de ja. Flytten skulle innebära en chans för dem att börja sitt gemensamma liv på allvar och de gläds åt att smida planer inför framtiden.

Men Annie märker snart att huset ruvar på mörka hemligheter. Varför är Willes mamma så tyst? Vart tar Wille vägen om kvällarna? Och vem är barndomsvännen som han tycks vilja undvika till varje pris?

Konflikter stiger till ytan i takt med att det förflutnas spöken gör sig påminda och tillvaron känns med ens allt annat än idyllisk. Alltmedan höstens mörker tätnar finner sig Annie ute på djupt vatten.

Mörka vrår är den första boken i serien om väktaren Annie Ädel.

Egna reflektioner
WOW, vilken bok! Jag sögs in i den redan på första sidan.

”Mörka vrår” är en suggestiv och välskriven bok. Det är mystiska miljöer, ett gammalt hus och mörka skogar med många hemligheter i djupaste Hälsingland. Det är även mystiska och udda karaktärer som är svåra att få grepp om och som ger mig en känsla av inte riktigt veta vem jag kan lita på.

Lina Arvidsson guidar mig skickligt genom spänning och skräck med inslag av det mystiska och övernaturliga. Olustkänslorna byggs upp ju mer jag läser och det är med skräckblandad förtjusning som jag fortsätter läsa sida efter sida. Arvidsson har ett målande språk och är skicklig på att bygga karaktärer, jag fastande speciellt för huvudkaraktären Annie Ädel och jag längtar redan efter nästa bok i denna nya serie om Hälsingemorden.

Om författaren
LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en nördig tvåbarnsmamma med stor kärlek till både punk och fjällvandring.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln