Den stumma sorgen

Titel: Den stumma sorgen
Författare: Pia Kask & Yin Ling
Betyg: 4 av 5
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2023
Format: Häftad
Antal sidor: 296
ISBN: 9789180007382

Ett par hittas brutalt knivmördade i ett ensligt beläget hus ute på Ekenäs strax söder om Kalmar och det står genast klart att både mannen och kvinnan har varit döda i flera dagar. Gruppen av utredare leds av Andreas Persson och alla förbryllas över motivet då paret som tidigare drev ett familjehem inte verkar ha haft vare sig fiender eller vänner. Är det ett vansinnesdåd? Ett inbrott som gått överstyr?

Tillsammans med sin vän psykologen Katarina Dahl försöker Andreas och hans kollegor kartlägga parets liv innan mordet men samarbetet mellan dem blir alltmer ansträngt på grund av en tidigare konflikt gällande ett kallt fall som aldrig klarats upp.

Under utredningen av dubbelmordet på Ekenäs avslöjas så småningom begravda hemligheter, gamla strider och ett fall med en försvunnen flicka som rymde från familjehemmet för tio år sedan och därefter inte hörts av igen. Ju längre in i mordutredningen man kommer, desto tydligare pekar allt mot att mördarens nästa mål kan vara någon i gruppen.

Egna reflektioner
Vad kul med ett nytt deckarpar som skriver svensk krim. Och extra kul att de är mor och dotter, det är ju inte så vanligt.

”Den stumma sorgen” går ut hårt och håller spänningen hela vägen till sista sidan. Det är bra tempo och intrigen rör på sig hela tiden, inte minst tack vare de växelvisa kapitlen där man får följa de olika karaktärernas tankar och funderingar.

Kask & Ling har skapat ett gäng karismatiska karaktärer. Ta bara den mystiska psykologen Katarina, den buttra Leo Jensen, småbarnspappan Peter Dahlgren, Anja som utforskar Tinder och deras gruppchef Andreas Persson som ska försöka hålla ordning på hela gruppen. Med den rollistan känns det som om Kalmardåden kommer att bli en bra serie och jag ser fram emot att läsa nästa del.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln