Vit som snö

Titel: Vit som snö
Författare: Samuel Bjørk
Betyg: 4 av 5
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 500
ISBN: 9789146234654

Två pojkar hittas mördade på en åker, med en räv mellan sig. Den makabra upptäckten påminner om ett olöst mordfall i Sverige åtta år tidigare.

Holger Munch har just anställts som chef för en ny mordenhet i Oslo. Tillsammans med den talangfulla polisstudenten Mia Krüger dras han in i jakten på en cynisk mördare. Samtidigt tillbringar Mia nätterna åt att desperat leta efter sin försvunna tvillingsyster.

Egna reflektioner
Det är ju känt sedan länge att danskarna är bra på att skriva krim, men det verkar som om norrmännen besitter samma förmåga.

”Vit som snö” är den fjärde boken om Mia Krüger men den utspelar sig före de tidigare tre. Jag har inte läst någon av dem men det var ändå inte några problem att hänga med i intrigen. Det är en välskriven och spännande bok som stundtals är smått obehaglig, mycket p.g.a. att delar av våldet riktar sig mot barn. Tempot i boken böljar fram och tillbaka med lugnare perioder som följs av lite snabbare spurter. Jag tycker det är skönt för då slipper man sitta med hjärtat i halsgropen medan man sträckläser den. 🙂

Det är många trådar och olika spår som Samuel Bjørk väver ihop på ett ytterst skickligt sätt. Karaktärerna är väl tecknade och jag vill gärna lära känna både Mia Krüger och Holger Munch ännu mer. Även miljöerna är skildrade på ett sätt som gör att det känns som om man är där, vilket ger det där lilla extra. Detta är en författare som jag gärna läser mer av.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln