Omgiven av energitjuvar

Titel: Omgiven av energitjuvar
Författare: Thomas Erikson
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Utgiven: 2021
Format: Inbunden
Antal sidor: 378
ISBN: 9789189298149

Identifiera energitjuvarna omkring dig och ta makten över ditt eget välbefinnande

Alla har någon gång stött på en energitjuv. Oftast i form av en person, men det kan även vara en situation eller det egna mindsetet. Plötsligt är alla ansträngningar förgäves. Du blir hjälplöst dränerad. Men inte längre!

Med Thomas Eriksons enkla teorier blir det både lätt att identifiera och oskadliggöra energitjuvarna. Begripliga modeller, underhållande självtester och berättelser med hög igenkänning ger ökad kännedom om andra, och dig själv, så att du får bättre förmåga att förvalta din egen kapacitet.

OMGIVEN AV ENERGITJUVAR knyter ihop alla föregående böcker i Omgiven av-serien genom att bland annat identifiera idioter, psykopater, dåliga chefer, motgångar och narcissister som energitjuvar och visa hur du rår på dem. Det är en bok som vänder sig lika mycket till dig som vill boosta karriären som skapa harmoni i hemmet, och få ut det mesta av livet.

Egna reflektioner
Det finns ju en hel serie av böcker på temat ”Omgiven av…”Om jag inte har helt fel för mig så är detta den sjunde boken. Trots det har jag inte läst någon av de tidigare.

Jag vet inte varför men Just denna tilltalar mig lite mer än de tidigare böckerna. Om det är för att just energitjuvar är svåra att undvika, de finns ständigt någon av dem i din närhet, på ett eller annat sätt. Jag upplever ”Omgiven av energitjuvar” som en lite tyngre läsning än vanliga skönlitterära böcker. Vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att denna typ av bok får dig att interagera och fundera på ett helt annat sätt.

Det är en bok med hög igenkänningsfaktor, det känns som om jag har stött på alla typer av människor som beskrivs. Boken är välskriven och Thomas Eriksons ord får mig att fundera över vilken typ av person jag själv är. Är jag kanske någon som andra upplever som energitjuv? Jag tror inte det men så klart känner jag att vissa saker stämmer in. Å andra sidan tror jag att de flesta skulle känna igen sig i vissa delar. För precis som han så klokt skriver så är ju inte allt svart eller vitt, ingen är antingen eller utan man har en huvudfärg som dominerar med inslag av en eller flera bitar av de andra färgerna.

För er som inte har läst någon av böckerna låter det kanske konstigt med färger men jag lovar dig att om du läser boken kommer allt att klarna. Boken är både pedagogisk och lätt att ta till sig med konkreta tips på hur man ska just undvika energitjuvar.

Om författaren
Thomas Erikson är föreläsaren som blev bästsäljande författare över en natt med Omgiven av idioter, som nu sålt närmare 1,5 miljoner bara i Sverige. Han håller positionen som en av Sveriges främsta kommunikationsexperter, något som även etablerats utomlands. Hans humoristiska ton och lättillgängliga berättarstil gör honom till en flitigt anlitad föreläsare och hans böcker används såväl på skolor som arbetsplatser över hela världen.

Röster om de föregående böckerna i Omgiven av-serien:

Erikson imponerar ännu gång med sin förmåga att göra forskningsbaserade diskussioner lättillgängliga och underhållande, och läsarna kommer att uppskatta den insiktsfulla vägledningen. Det här är ännu en fullträff. Publishers Weekly, starred review

Du behöver knappast vara en livscoach för att läsa Omgiven av idioter. Det fungerar verkligen, prova själv. Zin Magazine, Nederländerna

Känner du dig omgiven av idioter bör du läsa boken av den svenska konsulten Thomas Erikson. Det är ett underhållande och lärorikt verk. Omgiven av idioter är inte ett tungt psykologiskt inlägg, utan en lätt och underhållande bok om hur man kan komma överens med olika sorters människor. TidningenRakentaja, Finland

Eriksons bok är en sann gruva av verkliga situationer som var och en av oss kan identifiera sig med. Genom att fläta samman komplexa beteendeteorier och situationer vi ständigt befinner oss i förmedlar författaren sin kunskap på ett ytterst övertygande sätt … Se till att läsa den här boken. Tidskriften Sensa, Kroatien

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln