I gränslandet

Titel: I gränslandet
Författare: Katarina von Bredow Mårten Melin, Johan Theorin och Shahad Ali Mohamed
Betyg: 3 av 5
Läsålder: 9-12 år
Förlag: Novellix
Utgiven: 2023
Format: Presentask
Antal sidor: 4 noveller
ISBN: 9789175896014

Kan en fantasi bli för verklig? Vågar man följa pirret och gå emot sin vän? Hur känns det att hitta hem när man känt sig utanför? Vad är det som är så otäckt med den nya flickan i klassen?

Spänning, kärlek, mod och övernaturliga händelser – asken I gränslandet rymmer stora känslor i fyra små böcker för dig som går på mellanstadiet. Novellerna är skrivna av tre etablerade och populära barn-och ungdomsförfattare – och en ung debutant; Shahad Ali Mohamed.

Asken innehåller fyra böcker:
Mårten Melin – Fantasin
Katarina von Bredow – Olivia
Johan Theorin – Kom och hjälp mig
Shahad Ali Mohamed – Det här är mitt hem

Egna reflektioner
Försöker du få upp ett läsintresse hos någon i 9 till 12-års åldern kan ”I gränslandet” vara helt perfekt. Det är en fin liten ask med fyra korta noveller som handlar om allt mellan himmel och jord.

Katarina von Bredow, Mårten Melin, Johan Theorin och Shahad Ali Mohamed skriver om pinsamma händelser, smärta och utanförskap, första förälskelsen och mystik och oförklarliga händelser. Det är en bra mix av olika typer av historier som är lättlästa med sin lite större text. Jag tror det är väldigt bra för att hjälpa någon att komma igång med sin läsning.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Novellix
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln