Älska dig länge

Titel: Älska dig länge
Författare: Mons Kallentoft
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 350
ISBN: 9789137156095

Andra delen i Underdogs – en mörk och kittlande thrillerserie.

Skärholmen, Stockholm. I en lägenhet har en ung man hittats mördad, omgiven av hundratals lampor och med ett krucifix på väggen. Allt andas ritualmord och kriminalkommissarie Leo Madvig kommer ingenvart med fallet. Tröttkörd åker han på semester till Tokyo där han råkar på en mordutredare som haft ett liknande fall. Rör det sig om en internationell seriemördare?

Leo involverar sin vän Lulu och det muskelsjuka datageniet Vic i utredningen. Men Vic blir allt sämre och Lulu vill inte lämna hans sida. Antalet offer riskerar att bli många fler innan gruppen når fram till en lösning.

Älska dig länge är en febrig spänningsroman om en samtid där Gud tycks ha övergivit människan och det enda som återstår är hoppet om kärlek.

Egna reflektioner
Åh vad härligt det var att åter få träffa karaktärerna i serien Underdogs. Jag har verkligen saknat dem.

”Älska dig länge” tar oss med på en resa runt jorden. Men det är inte någon härlig semestertripp utan det rör sig om en obehaglig mördare med väldigt groteska idéer. Boken är både lättläst och spännande och såväl miljö- som karaktärsskildringarna är väldigt bra. Jag tycker mer och mer om karaktärerna och speciellt Da Lulu, det är en skön person.

Som vanligt när det gäller Mons Kallentoft är språket det som fångar mig mest. Ett högt tempo i en snabb, stegrande stackato gör att jag som läsare aldrig riktigt slappnar av. Intrigen är som en mix av febrig kärlek och groteska mord. Han kan, som få andra, få det smutsiga och mörka att bli något vackert. Detta är helt klart en serie som jag vill fortsätta att följa.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln