Adepten

Titel: Adepten
Författare: Hélène Gullberg
Betyg: 5 av 5
Förlag: Bazar Förlag
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 400
ISBN: 9789180065719

Adepten är första delen i en fängslande spänningsserie om en värld full av konst, antikviteter och farliga hemligheter.

När den förmögne Sten Hammar mördas på sitt gods tror man först att det handlar om ett rånmord. Polisen kallar in Majja Skog, en överbegåvad antikexpert från anrika Wallius Auktioner som är besatt av föremålens makt över oss. Som oborstad åttaåring blev hon Sten Hammars adept.

Han förde henne in i antikviteternas värld och gjorde henne till en dubbelnatur som inte lämnar någon oberörd – hård på utsidan, men med ett sårigt inre. Kriminalinspektör Karin Klinga fascineras av den gåtfulla Majja som är som en blandning av champagne och hembränt. Vad är det för svärta och minnen hon bär på? Och vet hon mer om mordet än hon vill påskina?

Egna reflektioner
Wow vilken bok! Redan när jag såg omslaget kände jag en stark dragning till den. Och när jag sen började läsa fastnade jag direkt.

”Adepten” är den första delen om Majja Skog, en karaktär som jag verkligen älskar. Tänk en mix av Lisbeth Salander och Saga Norén (från Bron) och du är ganska nära. Intrigen drivs hela tiden framåt och det känns som om jag har lösningen mitt framför näsan utan att kunna se den, det är som om något skymmer sikten.

Boken är riktigt välskriven och Hélène Gullberg är en väldigt skicklig författare. Hon har fått till en perfekt mix mellan mord och de olika karaktärernas personligheter blandat med intressant konsthistoria. Dåtid blandas med nutid och man lär känna karaktärerna på ett bra sätt. Detta är en författare som jag absolut vill läsa mer av och en bok som jag starkt kan rekommendera.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln