Logg från Östra

Titel: Logg från Östra
Författare: Malin Appeltofft
Betyg: 3 av 5
Läsålder: Unga vuxna
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 203
ISBN: 9789178859665

Hon tyckte att jag hade sett bra ut på film. Så nu ville hon att jag skulle vara med mer.

Jag tackade ja såklart och vi har filmat lite redan ikväll på ungdomsgården och i tunnelbanan. Jag är bara statist så det är inget märkvärdigt men hon frågade om jag ville läsa in några speakers till filmen. Det ska nämligen vara en röst som läser ur en dagbok om hur kär hon är i en av killarna i bandet.

Jag tackade ja. Jag kan relatera.

Det kändes som om det var taget ur mitt liv.

När Malena börjar gymnasiet 1986 kastas hon in i en ny tillvaro där hon tvingas navigera i de stormiga vatten som utgör tiden mellan barndom och vuxenblivande.

I dagboksform får vi följa Malenas sökande efter sin identitet och upptäcktsfärd i kärlek, vänskap och sexualitet. Och trots att mycket är bra och roligt under gymnasietiden kan Malena inte låta bli att undra hur man kan vara lycklig när man vet att allt bra någon gång tar slut och att det enda som återstår då är ett efteråt.

Egna reflektioner
Att stå med ena benet i barndomen och andra benet i vuxenvärlden kan vara en väldigt jobbig period. Både för ungdomarna och deras föräldrar.

I boken ”Logg från Östra” får vi följa Malena under just den tiden. En identitetssökande, förvirrande och spännande berg- och dalbana där alla typer av känslor bubblar över. Boken är skriven i dagboksform vilket gör att det blir en hel del upprepningar, kanske beroende på att man i den åldern oftast gör samma saker. Det är skola, kompisar, fester och killar. Personligen hade jag nog föredragit om det hade varit mer av en sammanhängande berättelse men alla tycker ju olika.

Det blir en väldig nostalgikick när jag läser. Det är kasettband, Tracks, Heta Linjen, Hubba Bubba, hårspray och mycket hångel, precis som under mina sena tonår. Malin Appeltofft har verkligen lyckats pricka in det mesta från den tiden, Boken är välskriven och lättläst, i ett format som passar för unga vuxna eller för oss gamlingar som vill drömma oss tillbaka till det glada 80-talet.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln