Det hemliga sällskapet

Titel: Det hemliga sällskapet
Författare: Daniel Silva
Betyg: 3 av 5
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2023
Format: Inbunden
Antal sidor: 382
ISBN: 9789150974386

Gabriel Allon har rest till Venedig för en välbehövlig semester med sin familj. Men när påven Paulus VII plötsligt dör kallas Gabriel till Rom av den Helige faderns lojale privatsekreterare, Luigi Donati.

En miljard trofasta katoliker har informerats om att påven dött av en hjärtattack. Donati har emellertid goda skäl att misstänka att påven blivit mördad. De soldater ur schweizergardet som stod vakt natten påven dog, är försvunna. Det är också det brev som den Helige fadern skrev sina sista timmar i livet. Ett brev adresserat till Gabriel.

Det visar sig att Sankta Helenas orden, ett mystiskt katolskt sällskap med band till den europeiska extremhögern, planerar att erövra påvedömet. Och det är bara början.

Det hemliga sällskapet, den senaste delen i serien om Gabriel Allon, utforskar lojaliteter, konspirationsteorier och religiös tro i en osäker tid. Boken är ännu ett bevis på att Silva är en av de främsta författarna när det kommer till spänning och internationella intriger.

Egna reflektioner
Hemliga sällskap och ordnar inom kyrkan är ju både spännande och intressant att läsa om, även om man vet att det är fiktion så kittlar det ändå ens tankar lite.

Det är precis vad ”Det hemliga sällskapet” handlar om. Ett hemligt katolskt sällskap med starka kopplingar till den europeiska extremhögern och Vatikanstaten och Påvens underordnade. Det är många karaktärer och platser att hålla reda på, många italienska namn där vissa påminner om varandra vilket gör det lite svårt för mig att hålla isär dem. Men efter ett tag lugnar det ner sig och antalet karaktärer minskar något. Då ökar även tempot för att mot slutet vara riktigt bra.

Detta är den 13:de boken om Gabriel Allon, chefen för den israeliska underrättelsetjänsten. Han är en mycket intressant och komplex figur som verkar ha kunskap inom de flesta områden. Daniel Silva är oerhört skicklig med orden och såväl karaktärer som miljöer är nästan filmiskt beskrivna. Det är mycket historiska tillbakablickar i boken och Silva är bra på att förklara de olika händelserna, ibland blir det dock lite för mycket av bakgrundshistorien.

Sagt om boken
”Jag älskar Daniel Silvas Gabriel Allon.” Bill Clinton

”En effektivt berättad, spännande bladvändare. En thriller med många redovisande historiska tillbakablickarmen också nervpirrande scener där liv står på spel.” Pia Lindestrand, BTJ-häftet

”Kan inte sluta läsa. Kommer inte sluta läsa. Jag är helt fångad och hänförd av Daniel Silvas Det hemliga sällskapet.” Bob Woodward, författare

”En uppfriskande och hoppingivande thriller i oroliga tider.” Booklist

”Aktuell och fängslande … Engagerande och med ett skickligt tempo, ännu en tankeväckande och underhållande bok från Silva.” Kirkus

”Med sin senaste thriller påminner Silva oss om varför han är en av vår tids mest begåvade romanförfattare. Som alltid är han uppmärksam på detaljer och har en oöverträffad förmåga att beskriva skeenden på ett sätt som är nästintill filmiskt. Det hemliga sällskapet är skrämmande aktuell, fartfylld och omöjlig att lägga ifrån sig.” The Real Book Spy

Om författaren
Daniel Silva är prisbelönt författare till en rad böcker som toppat New York Times bestsellerlista. Han har skrivit 23 spänningsromaner hittills, däribland Svart hämndSpionernas husDen andra kvinnan och Den nya flickan. Världen över har hans böcker blivit bästsäljare och översatts till fler än 30 språk. Daniel Silva bor i Florida med sin fru, tv-journalisten Jamie Gangel, och deras tvillingar Lily och Nicholas.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln