Arvet efter Hilda

Titel: Arvet efter Hilda
Författare: Elin Eldestrand
Betyg: 3 av 5
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2022
Format: Häftad
Antal sidor: 268
ISBN: 9789189199224

När Emily går igenom sina föräldrars dödsbo i Melbourne finner hon en mystisk gömma med papper. Där hittar hon bland annat en dödsannons för en Hilda Andersson. På annat håll i Stockholm hittas samma dödsannons i Thereses livlösa mammas hand efter ett självmordsförsök. Samtidigt i det lilla samhället Grangärde i Dalarna försöker Moa reda ut vad hon ska göra med sin bortgångna mormors hus.

När både Emily och Therese beslutar sig för att åka till Grangärde för att ta reda på mer om sin familjs förflutna träffar de inte bara sin kusin Moa, utan upptäcker att det finns fler lik i garderoben än de hade förväntat sig. Kusinerna börjar gräva efter svar i sin familjs förflutna, men kommer de att tycka om det de finner? Eller kommer de att ångra att de ens började leta?

Arvet efter Hilda är en spännande familjesaga, men är också en må bra-bok med otäcka inslag uppbundna i Grangärdes mysterium och de mörka hemligheter som kretsar kring Hildas familj.

Egna reflektioner
Hmm, jag har lite kluvna känslor till denna. Ibland var jag helt uppslukad av den och ibland tyckte jag att den var lite rörig. Jag ska försöka förklara hur jag menar.

”Arvet efter Hilda” är en generationsroman, en romanform som jag gillar mycket. Handlingen utspelar sig mestadels under 2021 men med tillbakablickar till 1976 då något hände med Hilda och hennes tre döttrar. Varje kapitel inleds med namnet på den person det handlar om, vilket är jättebra. Men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vem som har vilken mamma, så det blir sex personer som jag inte kan koppla ihop på rätt sätt.

Men efter drygt halva boken och lite bläddrande fram och tillbaka börjar det fastna och då känner jag verkligen att intrigen tar fart. Det är en spännande bok och Elin Eldestrand har verkligen fångat karaktärernas olika personligheter på ett mycket bra sätt. Det är många tunga ämnen som blandas med de varma och känslofulla vilket ger boken en bra balans och gör den till en behaglig läsning. Jag vill även ge ett extra plus till de korta kapitlen, man hinner alltid läsa ett till. 🙂

Om författaren
Elin Eldestrand är född och uppvuxen i Grangärde, utanför Ludvika, men bor nu i Stockholm. Hon har en fil.mag. i medie- och kommunikationsvetenskap och en fil.kand. i engelska vid högskolan i Gävle. Tidigare har hon bland annat arbetat som tidningsreporter. 2016 debuterade hon med En framtida hemmafrus bekännelser, första delen i en trilogi. 2017 utkom hon med feelgoodromanen Om sannningen ska fram.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln