Morden i Great Diddling

Titel: Morden i Great Diddling
Författare: Katarina Bivald
Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Utgiven: 2022
Format: Inbunden
Antal sidor: 300
ISBN: 9789137503356

En hyllning till Agatha Christie, Morden i Midsomer och alla andra charmiga deckare som förenar engelska pubar, konstiga byoriginal, scones och böcker med ond, bråd död. Den svenska författaren Berit Gardner har dragit sig tillbaka till en stuga i Cornwall för att bota sin skrivkramp.

I en nedgången by långt från idylliska kustcaféer och turister hoppas hon finna lugn och ro, men när ett mord sker på en tebjudning med de udda byborna blir det precis tvärtom. Kommissarie Ian Ahmed vid Devon & Cornwall-polisen får ansvaret för utredningen. Han är fast besluten att hitta gärningsmannen innan fler mord sker. Byborna vill däremot utnyttja dådet för att locka dit turister, och Berit Gardner är snart indragen i både byintriger och mordutredning.

Egna reflektioner
Jag har varken sett på Morden i Midsomer eller direkt läst någon bok av Agatha Christie, men jag har läst en del pusseldeckare genom åren och de brukar vara ganska givande.

”Morden i Great Diddling” är den första boken om författaren och hobbydetektiven Berit Gardner, en karaktär som jag för övrigt inte blev så förtjust i. Jag tycker mest att hon var dryg och osympatisk. Det finns gott om färgstarka karaktärer i boken och i början hade jag lite svårt att hålla isär dem, men efterhand som deras personligheter framträdde blev det mycket lättare och vissa av dem stannade kvar även efter bokens slut.

Jag upplevde boken som lite seg och rörig till att börja med, men efter ca 200 sidor tog den sig och tempot ökade. Dock tyckte jag aldrig att den blev riktigt spännande. Det är en charmig bok och Katarina Bivald har verkligen fångat den engelska landsbygdens miljö och känslan av att alla känner alla. Boken är välskriven, mysig och innehåller en hel del smått humoristiska scener. Författaren har även lyckats skildra miljöscenerna på ett väldigt målande sätt, speceillt när det gäller själva festivalen.

En ypperlig bok för dig som gillar brittisk tradition, pusseldeckare och Morden i Midsomer.

Läs fler omdömen på bokbloggar.se

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln