Skendåd

Titel: Skendåd
Författare: Christina Larsson
Uppläsare: Kjell ”Coach” Bengtsson
Betyg: 🎈🎈🎈🎈 (4/5)
Förlag: Word Audio Publishing
Utgiven: 2020
Format: Ljudbok
ISBN: 9789178298747

”Elna är död … Hon kom aldrig.”
När åttiofyraåriga Elna Oskarsson hittas död i sin lägenhet i Göteborg tyder allting på att hon bragts om livet. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team misstänker ganska snart att Elnas granne, Ragnhild, inte är lika oskyldig som hon först verkat. Samtidigt sker en rad explosioner i Göteborg, uppenbarligen utförda av en grupp militanta miljöaktivister.
Medan Ingrid kämpar med två till synes helt separata utredningar brottas hon även med problem på hemmaplan. Hon och maken Adam tycks glida allt längre ifrån varandra och Ingrid börjar till och med misstänka att han träffat någon annan.
Då sker ytterligare ett mord …

Egna reflektioner
Det är alltid spännande att ge sig på en bok av en författare man inte läst något av tidigare. I detta fall en ljudbok med en uppläsare som också är ny för mig. Men jag blev absolut inte besviken.

En 84-årig dam hittas mördad i sin lägenhet i Göteborg. Samtidigt sker några sprängningar på bl.a. en avfallsanläggning och man misstänker en grupp militanta miljöaktivister. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman får båda utredningarna på sitt bord. Men som om inte det vore nog verkar hon och maken Adam glida längre och längre ifrån varandra. Då sker ytterligare ett mord…

Det tar ganska lång tid för mig att lyssna på en ljudbok eftersom jag bara klarar ca 20-30 minuter och inte kan t.ex. vara ute och gå samtidigt. Så ibland är det svårt att komma ihåg och få flyt i lyssnandet. Men det var inga problem med denna. Den är spännande och har ett bra driv, det händer hela tiden något nytt. Jag gillar att man får följa Ingrids privatliv lite också samt även Filippas problematik.

Uppläsaren Kjell Bengtsson har en mycket bra röst och är väl förberedd. Hans röst tillsammans med Christina Larssons berättarteknik är en mycket bra kombination som gör att jag absolut vill lyssna på fler böcker.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln