Lyckan finns i ett ögonblick


Titel:
 Lyckan finns i ett ögonblick
Författare: Kate Eberlen
Betyg: 🎈🎈(2/5)
Förlag: Norstedts
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 404
ISBN: 9789113097008

Kate Eberlens kärlek till dans i alla dess former och staden Rom gav henne inspirationen till den nya romanen Lyckan finns i ett ögonblick.

Letty och Alf träffas på en kurs i italienska för utlänningar i Rom, ett språk som båda kämpar med. Men det språk de kan tala utan svårighet är dansens. Letty började sin bana som balettdansös innan karriären tog slut på grund av en knäskada, medan Alf är brittisk mästare i pardans. Hon kommer från London och han från Blackpool och deras olika ursprung har ingen betydelse så länge de upptäcker Rom och lär känna varandra.

Men i ett slag förändras allt när båda konfronteras med sitt förflutna och deras respektive hemligheter hotar att röjas. Vad var det som fick dem att lämna England, och vad flyr de ifrån? Letty och Alf får allt svårare att berätta sanningen om sina liv för varandra. Letty återvänder till London och Alf till Blackpool. Frågan är om de kan hitta en framtid tillsammans?

Egna reflektioner
Det är svårt att hitta något mer romantiskt än att vandra runt på Roms gator tillsammans med den man älskar. I alla fall om den man älskar inte har några hemligheter. Och om man själv inte har några hemligheter. Men Alf och Letty har hemligheter, stora sådana. Kommer deras nyupptäckta kärlek att klara av sanningen? Eller är det bättre att inte säga något?

Lycka finns i ett ögonblick är en väldigt fin och välskriven bok där alla händelser kännas väl genomtänkta. Språket är bra och författaren är väldigt duktig på att måla upp både miljöer, händelser och människor på ett levande sätt. Man får en fin rundtur i Rom och dess omgivning och det är inte utan att jag blir sugen på att åka dit.

Men tyvärr var detta ingen bok för mig. Jag hade svårt att komma in i handlingen och boken griper inte riktigt tag i mig förrän de sista 100 sidorna. Jag upplevde att det var för mycket italienska ord och blev förvirrad då allting andades typ 20-tal. Hux flux pratades det om Instagram och google och då kom storyn av sig. Men detta är mina högst personliga åsikter och jag tycker absolut att du ska läsa boken och bilda dig en egen uppfattning. Jag vet att många lovordar den. 🙂

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln