Vindarna viskar ditt namn

Titel: Vindarna viskar ditt namn
Författare: Anne-Lie Högberg
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: LB Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 253
ISBN: 9789177991373

Vanja lämnar både sin hemort och sitt förflutna för den lockande tjänsten som reporter 30 mil söderut. Men när allt det som lockat visar sig vara en irriterad och otrevlig arbetskamrat och en enformig miljö börjar hon tvivla på om hon tagit rätt beslut. När hon råkar på en gammal artikel om en händelse som ingen vill prata om börjar hon i hemlighet att undersöka det som hänt. Det som ingen vill kännas vid. Allt för att förtränga det som hon själv lämnat bakom sig.

Linas liv är perfekt. Hon har Jesper, Melker, ett heltidsjobb och ett fint hus. Men det är något som skaver när småbarnslivet och vardagen går som på repeat. Hon inser att den gnista som Jesper en gång tände långsamt håller på att slockna. Och när någon annan blåser liv i hennes glöd vet hon inte om hon skall våga ta klivet ut i det okända.

Lilly var en gång ägare och grundare för lokaltidningen som alla på orten ivrigt väntade på. Då hade allt varit nytt och spännande. Nutiden skrämmer henne. Nya bekantskaper också. Så när Vanja börjar ställa frågor drar hon sig instinktivt undan. Snart gör sig det förflutna påmint, och sanningarna som uppdagas förändrar allt.

Egna reflektioner
Jag tyckte väldigt mycket om Anne-Lie Högbergs tidigare böcker om Agnes så det var med viss oro jag gav mig på hennes senaste alster. Skulle den vara lika bra? Skulle hon lyckas förmedla samma ”jag-sugs-in-i-boken-känsla”?

Men det visade sig snabbt att min oro varit helt obefogad. Vindarna viskar ditt namn håller samma höga klass som böckerna om Agnes.

Precis som med författarens tidigare böcker så fastnade jag direkt och hade mycket svårt att lägga boken ifrån mig. Karaktärerna är intressanta och väl beskrivna och de växelvisa kapitlen gör det lätt att hålla isär dem. Dessutom gör det att man hela tiden vill läsa lite till för att få reda på vad som händer med de andra personerna. Boken är välskriven, har ett bra språk och en story som håller en jämn nivå.
Extra kul att det har inspirerats av en verklig händelse.
~
Och verkligen kul att se mina ord om de tidigare böckerna längst bak. 🤗❤🙏

Om författaren
Anne-Lie Högberg har berört många läsare med böckerna om Agnes. Nu kommer hon ut med sin första roman på LB förlag, Vindarna viskar ditt namn. En roman inspirerad av en verklig händelse som funnits med henne sedan tidigt 80-tal. När hon inte skriver böcker jobbar hon som ekonomichef och tar hand om sin stora familj.

Sagt om boken
”En underbar bladvändare med en oväntad tvist. Välskrivet och lättläst gör att läsandet flyger fram. En perfekt konstruerad feelgood bok … Perfekt läsupplevelse tillsammans med en kopp te, under en filt … Vindarna viskar ditt namn är en fullpotts läsupplevelse.” I min bokhylla

”Det är en jättefin berättelse som jag tyckte otroligt mycket om. En riktig bladvändare” Jenny Fagerlund

”Så bra att jag sträckläste. Anne-Lie Högberg levererar igen, en berättelse som berör.” Bokmalen

”En varm berättelse som är både fascinerande, allvarlig och kärleksfull. Om sorg, saknad, hemligheter och relationer. En bladvändare som är svår att lägga ifrån sig och med karaktärer som gör avtryck. … Det här är en väldigt bra och välskriven roman med en historia som berör och som man inte glömmer i första taget. Rekommenderas varmt!!” Agneta Norrgård

”Jajamän. Redan i prologen var jag fast. Det var en riktigt filmisk början och mycket spännande. … Jag är, efter de inledande kapitlen, även helt fast i relationsdramatiken. Anne-Lie Högberg har en fantastisk förmåga att porträttera människors känslor, så att de känns och man får en förståelse för personerna. … Det här är definitivt Anne-Lie Högbergs bästa bok hittills. Man varken vill eller kan släppa den ifrån sig, när man börjat läsa.” Eva Boström

”Oj, vilken bok! En djup, varm och innerligt skriven med en mystik över berättelsen. Jag blev trollbunden från början till slut.” Betyg 5 av 5, Boklusens hemsida

”Jag tyckte väldigt mycket om berättelsen om de tre kvinnorna, en bra feelgood med lite spänning! En bra bok som tog slut alldeles för fort!” Betyg 4 av 5, Lollos bokhörna

”En bok som är sprickfylld av känslor, lättläst med korta kapitel. En perfekt bok för en feelgoodstund.” Kaisajo

”Underbar, berörande & vackert skriven!” Jennies boklista

”En vacker och otroligt välgjord berättelse om en hemsk hemlighet. Alla relationer och händelser i boken fängslar läsaren, och jag fastnade redan på första sidan. … Vindarna viskar ditt namn är en bok som jag kommer komma ihåg, just för den genomtänkta handlingen och alla djupa karaktärer. Stort tips!” Idas recensioner<

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln