Cool och enastående

Titel: Cool och enastående
Författare: Regine Grundel
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: FramSteget bookförlag
Utgiven: 2016
Format: Pocket
Antal sidor: 254
ISBN: 9789175810300

Något äter upp Jonna inifrån. Men hon låtsas oberörd även om det skaver som en finne i stjärten. Så fort en ovälkommen sanning knackar på suddar hon bort den. Snabbt. Förmågan att lura sig själv har varit en kär vän hela livet. Men en del saker kan man inte blunda för i all evighet. Verkligheten gör sig redo att anfalla. Vare sig hon vill eller inte. När man börjar höra röster är det kört. Eller är det då det börjar?

Egna reflektioner

Hur många är vi inte som ibland blundar för jobbiga saker? Som hellre låtsas som ingenting än tar en diskussion? Speciellt om man vet att man ändå inte kommer att tycka om svaren. Jag har inte varit med om exakt det som händer i boken men många av Jonnas tankar och känslor finns ju även i andra händelser.

Boken är väldigt lättläst och har ett språk som gör att jag var fast nästan direkt. Regine Grundels sätt att låta spegeln prata är så bra, vi är många som skulle behöva den för att förmå oss att tänka lite mer positivt. Jag gillar att man även får barnens perspektiv på det som händer. Kort sagt en härlig bok som är perfekt när man funderar över livet.

Sagt om boken
”Regine Grundel är en mycket god berättare och mycket lättläst och hon är en duktig stilist. Hon skriver enkelt utan minsta krumbukter och sämre kan man ha det som läsare! … Hon skriver väl och ’igenkänningsfaktorn” i historien är god!”
– Bengt Åkerblom: Wermlandiana

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln