Bokcafé & Bistro Hållplatsen

Titel: Bokcafé & Bistro Hållplatsen
Författare: Monica Folkesson
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Vinsto Förlag
Utgiven: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 228
ISBN: 9789188769213

Välkommen till det charmiga Bokcaféet!

Det är tidigt 1980-tal när systrarna Karin och Maria ger sig av på drömresan som de så länge fantiserat om, fyra månaders roadtrip i USA. Vägarna ligger öppna framför dem och nu väntar äventyr, frihet och kanske även ny, spännande kärlek.

I Minneapolis hamnar de av en lycklig slump på Books, Hope & Happiness, ett omtyckt bokcafé med välbesökta berättarkvällar. Att detta är något alldeles speciellt råder det ingen tvekan om; systrarna återvänder flera kvällar i rad och fascineras djupt av de storytellers som står på bokcaféets scen. Deras historier berör och handlar om det allra viktigaste i livet, berättat rakt ur hjärtat.

Väl hemkommen efter resan, har Karin svårt att släppa tanken på det underbart välkomnande Books, Hope & Happiness. Skulle det vara möjligt att skapa något liknande hemma i Göteborg? Systrarna tar chansen och efter en tids hårt arbete slår Bokcafé & Bistro Hållplatsen upp portarna. Det är en plats där alla som vill kan stanna till och pausa, varva ner, ge kroppen och själen näring, umgås, trivas och må bra.
Bokcaféet blir snabbt populärt, och livet rullar på med jobb, familjer och barn. Men en dag slår katastrofen helt oväntat till och hela tillvaron sätts i gungning. Sorgen är nattsvart och förtvivlan total. Kan det finnas någon väg vidare när man har förlorat allt?

Egna reflektioner
Detta är en bok som har stått och gottat till sig i min bokhylla sen i höstas. Jag har tittat på den flera gånger men inte riktigt varit i rätt mood. Men nu kändes det rätt att läsa den.

Bokcafé & Bistro är en mycket fin och känslofull historia. Likväl som jag kan glädjas med Karin och Maria i deras framgångar, känner jag den djupa och tunga sorgen som Karin dras ner i. Medan jag läser känner jag att boken har en djupare mening än vad jag först trodde.

Monica Folkesson har ett härligt och medryckande sätt att skriva. Boken är lättläst med korta kapitel och bra språk. Hon är väldigt bra på att förmedla känslor vilket gör att boken känns äkta.

Om boken
Bokcafé & Bistro Hållplatsen är en inspirerande och klok roman om hur vissa händelser kan påverka resten av livet. Det är en gripande berättelse om glädje och sorg, vänskap och kärlek men framför allt om hopp.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln