Konsten att möta sig själv och andra

Titel: Konsten att möta sig själv och andra
Författare: Rikard Karlsson
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 208
ISBN: 9789197802079

Rikard Karlsson har under årens lopp alltmer kommit att fascineras av de oändliga möjligheter som finns i varje interaktion när människor möts. Boken du håller i din hand är mycket personlig och bygger delvis på de insikter och erfarenheter Rikard skaffat sig genom möten med sina patienter under sitt snart tjugoåriga arbete som Kirurg.

Boken handlar även om att möta sig själv, att göra medvetna val i livet och på så sätt bli den bästa möjliga versionen av sig själv. Här blandas humor med djupaste allvar som får dig att stanna upp och reflektera över hur du lever ditt liv. Författarens omtanke om dig som läsare är det genomgående temat för boken vilket gör detta möte speciellt på flera plan. Detta är en bok för dig som vill nå längre i ditt liv. Välkommen in i en värld av spännande möten av de mest skilda slag.

Egna reflektioner
Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Ja, det ligger nog mycket i det. Alla de intryck man får, och ger, vid det första mötet är väldigt viktiga och svåra att ändra på i efterhand.

Konsten att möta sig själv och andra är en bok om just dessa första möten. Men även om alla andra möten, även de mot dig själv. Hur närvarande är du i ett samtal? Har du fullt fokus eller tänker du på annat och svarat lite slentrianmässigt? Rikard Karlsson betonar även vikten av vänlighet. Det kostar inte något att le och säga hej när du möter en människa. Jag har hittills aldrig varit med om att någon blivit arg eller känt sig kränkt för att jag sagt hej.

Men hur är du egentligen i mötet med dig själv? Hur ofta ler du och säger hej till dig själv? Säger något trevligt? Lyssnar på din kropp och tar hand om dig? När gav du dig själv beröm senast?

Boken är lättläst och författaren blandar fakta med tankar, egna erfarenheter och faktiska händelser. Detta är en bok som ALLA borde läsa, speciellt de som jobbar med människor. Med lite mer humor och vänlighet hade vi alla mått bättre.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Akademibokhandeln