Älskaren

Titel: Älskaren
Författare: Pia Kask
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 319
ISBN: 9789176971888

En smitningsolycka blir katalysator för en kedja av otäcka händelser i den lilla staden Wästholm. När hemmafrun Dorina Novak brutalt knivmördas i sitt hem kopplas civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollins in i fallet. De börjar nysta i Dorinas liv. Är det ett vansinnesdåd eller ett rånförsök som gått fruktansvärt snett? Det börjar allt mer se ut som att mördaren inte var ute efter Dorina, utan någon i hennes närhet.
Samtidigt kommer Hannahs demoner från det förflutna allt närmare och Rollins tampas med en vacklande hälsa. Och i mörkret vakar en man vars sinne fylls av tankar på hämnd.

Egna reflektioner
Detta är den andra boken om civilutredaren Hannah Fors och hennes vapendragare polisen Henrietta Rollins. Jag tyckte väldigt mycket Bestraffaren, hennes första bok, och hade ganska höga förväntningar på Älskaren. Men det finns inget att vara orolig för, denna håller samma höga klass. Samma härliga svarta humor, samma udda men underbara karaktärer och samma oväntade vändningar.

Pia Kask har ett sätt att skriva som skiljer sig från mängden. Hon får mig att känna mig personlig med både Hannah och Rollins, jag blir bekymrad för deras liv och hälsa. Det är en spänningsroman med mord och allt vad det innebär men ändå lyckas hon få in de där små underfundigheterna som jag att jag sitter och småfnissar mitt i allt elände. Jag längtar redan efter nästa bok.

Om författaren
Pia Kask föddes 1963 i Kalmar och är staden trogen. Hon arbetar som medicinsk sekreterare. Hårdkokt spänning och skräck är favoritgenrerna och en inspirationskälla är Stephen King. Pia föredrar det mörka och skruvade framför vardagsskildringar och det märks i hennes texter.

Älskaren är Pia Kasks andra roman om Hannah Fors. Den första boken, Bestraffaren, utkom 2019. Serien sticker ut ur mängden med sin svarta humor och sitt färgstarka persongalleri.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln