Systrarna på Kreta

Titel: Systrarna på Kreta
Författare: Anna-Maria Ekblad
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Hoi Förlag
Utgiven: 2020
Format: Pocket
Antal sidor: 2662
ISBN: 9789176972465

Anna är den nya reseledaren som gör sin första säsong i Grekland. Hon är nyfiken och förväntansfull på vad Kreta ska ge. Men mitt ibland den turkosblå idyllen ligger något ondskefullt och dallrar. Det dröjer inte mer än en dag så hittas en av chartergästerna död i sin hotellägenhet. Har han begått självmord? I bakgrunden lurar ett hemligt sällskap som hjälpt kvinnor i årtusenden att bli av med våldsamma män – för gott. Anna kan inte låta bli att börja undersöka vad som har hänt. En googling på resenärerna visar att det finns flera samband mellan dem. Hon delar med sig av sina tankar till den charmige polisen Stefanos som stöttar henne. Men resten av den grekiska poliskåren uppmanar henne att sluta gräva i det som har hänt. Kan Anna släppa saken, eller är hon faktiskt mördaren på spåren?

Egna reflektioner
Jag vet inte om charterdeckare är en genrer eller ej, men jag tycker att det passar bra på denna boken. Det är inte så vanligt att blanda nutid med de gamla grekiska gudarna men Anna-Maria Ekblad gör det väldigt bra. Jag tycker det är kul att gudarnas historia får så stor plats, det gör att boken skiljer sig från alla ”vanliga” deckare. Här får man en härlig blandning av semesterkänsla, gudarnas mystik och ond bråd död, allt förpackat i en och samma bok.

Jag har lyssnat på den som ljudbok och i början var det lite svårt att hålla isär alla människorna. Det var bra att hon läste upp persongalleriet i början men jag tror att man har ännu mer behållningen av det i en traditionell bok. Kul att det är författaren själv som läser, hon har en väldigt behaglig röst. Men tyvärr så stakade hon sig en del och gjorde små pauser mitt i meningar, vilket gjorde att det inte blev något riktigt flyt. Storyn i sig får en 4:a men pga oflytet i läsningen blir totalen en 3:a. Men jag blir absolut sugen på att läsa del två om Anna och se vad som händer i hennes liv.

Om författaren
Anna-Maria Ekblad växte upp i Västernorrland men idag bor hon i Stockholm. På grund av sitt förflutna som reseledare har hon bott i Grekland, Turkiet och Egypten. Efter 25 år lämnade hon resebranschen och arbetar idag som HR Generalist på ett utbildningsföretag.
På en skrivresa i Italien föddes idén till serien om reseledaren och privatspanaren Anna Lindblom.

Systrarna på Kreta har tidigare utgivits under titeln Olyckssystrar.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Hoi Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln