Brevvännerna

Titel: Brevvännerna
Författare: Eli Åhman Owetz
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 340
ISBN: 9789150943375

Vad händer när man mitt i livet drabbas av den stora kärleken?

Vid första anblick har Malin allt man kan önska sig. Ändå är hon inte lycklig. Hennes äktenskap går på rutin och hon saknar närhet och någon att prata med. Veckans höjdpunkt är när bokbussen kommer till byn och romanerna som hon kan fly verkligheten med. Erik har nyligen flyttat från Stockholm till idylliska Roslagen efter att ha hamnat vid ett vägskäl i livet. I en lånebok hittar han av en slump några utrivna sidor ur ett anteckningsblock. De handskrivna orden om förlust och längtan gör honom nyfiken. Vem är kvinnan som har skrivit dem?

En anonym brevväxling, via bokbussen, tar sin början. Sakta växer allt starkare känslor fram mellan två människor som vågar öppna sig förvarandra. Men kan man verkligen falla för någon man bara brevväxlat med? Och hur vet man om det är rätt att riskera allt för att följa sina känslor?

Egna reflektioner
Jag ville verkligen inte att boken skulle ta slut, det var som om jag befann mig i en bubbla när jag läste. En varm, skön bubbla där allt skimrade. Jag antar att det var så Malin kände också, åtminstone vissa stunder. Andra stunder kände hon nog det som om hon stod vid ett stup och funderade på om hon skulle kasta sig utför eller ej.

Brevvännerna är nog en verklighet som många står inför och Eli Åhman Owetz har fångat känslor och tankar på ett mycket bra sätt. Hennes ord berör mig som läsare och får mig att glömma världen utanför för en stund. Boken är lättläst, har ett bra språk, vackra miljöbeskrivningar och är en riktig bladvändare. Jag ser mycket fram emot att läsa hennes nästa bok, Renoveringsobjekten. Som tur är står den och väntar i min bokhylla.

Brevvännerna är nominerad till Årets bok 2020 och Storytel Awards.

Om författaren
ELI ÅHMAN OWETZ är författare och journalist. Hennes berättelser utspelar sig i lantliga Roslagen, där Eli numera bor på gården där hon växte upp. Hon debuterade 2013 med den hyllade romanen Anna-Lisas antik, första delen i en serie feelgoodböcker. Brevvännerna utspelar sig i samma miljö men är en helt fristående roman.

Eli Åhman Owetz har tidigare skrivit romanerna i serien om Anna-Lisas Antik och Hemma hos Bettan, som var finalist i Stora ljudbokspriset.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Författaren
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln