Bengt & Torsten

Titel: Bengt & Torsten
Författare: Johanna Svanborg
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Förlag: Svanborgs förlag
Utgiven: 2018
Format: Kartonnage
Antal sidor: 10
ISBN:  9789175332178

Bengt och Torsten är kusiner. I denna boken möter de våren. Det är spännande med alla myror som vaknar. Pojkarna leker tittut i tvättkorgen. De plockar blommor och leker i sandlådan. Att åka cykel är kul och efter lite mat blir det en tupplur i barnvagnen.

Detta är den första pekboken i en planerad serie om fyra böcker, en för varje årstid.

Boken fick följa med min dotter till förskolan där hon jobbar. Barnen tyckte mycket om den och kände igen allt som händer i boken, det är ju samma saker som de själva gör. De lite större barnen (3-åringarna) ”läste” själva boken och kommenterade vad Bengt och Torsten gör.

Personalen gillade boken, den har enkla och tydliga bilder med fina färger. Det är även bra med hela meningar istället för enstaka ord. Det är hög igenkänningsfaktor för barnen. Kul med myrorna som följer med genom hela boken.

Tack till @johannasvanborg_author och @fridenborn för recensionsexemplar. 🥰🙏🤗