Ensamvarg

Titel: Ensamvarg
Författare: Tommy Thorsteinsson
Betyg: 🎈🎈🎈 (3/5)
Förlag:  Swann Studio
Utgiven: 2020
Format: Ljudbok
Uppläsare: Håkan Julander
ISBN:   9788770303835

I mörkret är alla katter grå – vargar likaså!

En varm sommarkväll i 2016 blir en ung kvinna mördad mitt under en konsert med superstjärnan Rihanna. Kvinnan är iklädd vita änglavingar, men hennes kropp är bränt till oigenkännlighet. Vem är hon?

För brottsutredaren Anna Falk startar nu en intensiv jakt på en vanvettig seriemördare.

Samtidigt landar ett flyg från Dubai på Köpenhamns flygplats. Ombord är en av världens mest eftersökta terrorister, Omar Assis. Han har kommit till Danmark för att utföra ett dödligt attentat.
Ensamvarg är den första boken i en ny dansk kriminal serie om brottsutredaren Anna Falk, som lever och andas för att uppklara brott i storstadens pulserande djungel.

Egna reflektioner
Jag lyssnar inte mycket på ljudböcker men när jag fick frågan om jag ville lyssna på Tommy Thorsteinssons debut Ensamvarg, så tackade jag ja. Det är en spännande kriminalroman som snirklande tar sig fram mot mördaren, via en hel del förvillande sidospår.

Det är många människor och platser att hålla reda på så personligen hade jag nog föredragit en pappersbok. Men när jag väl hade fått kläm på allt så tyckte jag mycket om den och jag vill gärna lyssna på fortsättningen. Dock var jag inte så förtjust i uppläsarens lite enformiga röst, men han kanske blir utbytt.

Om författaren
Tommy Thorsteinsson (f. 1965) är gift och har tre barn. Hän är utbildad i kommunikation och arbetar som sales manager. Ensamvarg är hans debut som kriminal författare.

Ljudboken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris