Ett enda andetag

Titel: Ett enda andetag
Författare: Gabriella Ullberg Westin
Betyg: 🎈🎈🎈🎈🎈(5/5)
Förlag: Harper Collins
Utgiven: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 300
ISBN: 9789150947144

En svårt misshandlad kvinna kommer till akuten på Hudiksvalls sjukhus. Hon vägrar säga vem hon är och vad som har hänt. Det blir snart uppenbart att misshandeln inte är det enda som plågar kvinnan …

Johan Rokka och Janna Weissmann är kollegor vid Hudiksvallspolisen. Relationen mellan dem är sval efter att han en gång för alla har gett upp hoppet om att de ska bli mer än kolleger. Men när Janna utsätts för flera attentat kan Rokka inte låta bli att bli känslomässigt engagerad och deras liv flätas samman igen. Snart visar det sig att det finns ett samband mellan attentaten mot Janna och patienten med de allvarliga symptomen. Ett samband med konsekvenser som når långt utanför idylliska småstaden Hudiksvall.

Ett enda andetag är sjätte fristående delen i den hyllade serien Morden i Hudiksvall.

Egna reflektioner
Snacka om tajming! En bok om en dödlig pandemi som riskerar att spridas med vindens hastighet. Det ger ju onekligen en extra dimension när man läser den. Men oavsett om det är Corona-tider eller inte så är det en väldigt bra bok. Jag brukar inte vilja läsa en bok mitt i en serie, även om de är fristående. Men det var inga som helst problem. Det var lätt att ta till sig de olika karaktärerna och deras förflutna.

Gabriella Ullberg Westin har gjort ett gediget researcharbete och det märks, boken känns väldigt trovärdigt. Den är lättläst med ett bra språk och ett härligt flyt i texten. Spänningen byggs upp och jag gillar att man får följa flera karaktärer på nära håll. Boken ger mersmak och jag vill absolut läsa de tidigare böckerna om Morden i Hudiksvall.

Om författaren
Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag ges hennes böcker ut i sex länder och har sålt över 200 000 exemplar. Ett enda andetag är hennes sjätte bok i serien Morden i Hudiksvall.

Kritikerna om Morden i Hudiksvall:
”Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig.” Lotta Olsson, DN

”En svensk deckare som sticker ut.” Svenska Dagbladet

”En av sommarens allra bästa deckare.” Metro

”Ett prov på riktigt bra författarskap.” Gefle Dagblad

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln