När livet vände, med ärr i själen

Titel: När livet vände, med ärr i själen
Författare: Erika Praglers
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Visto Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 124
ISBN: 9789178850556

Jag kallar gärningsmannen för Drömprins för det var så jag såg honom från början, min framtida man och dröm. Han var dock aldrig någon prins och det jag var med om var aldrig en dröm. År av misshandel, där hot och ofredande blev min vardag. En stark tro på hoppet kedjade mig fast, gav mig styrkan att kämpa och viljan att stanna. Våldet växte till en mardröm och relationen fick ett minst sagt dramatiskt slut.

En sann historia om mina upplevelser i en mycket destruktiv relation, där något som kallas normaliseringsprocessen fick fotfäste. Vilket stöd och sätt att bearbeta livet med våld i nära relation har jag haft? Hur lyckades jag överleva och återfå känslan av livsglädje?

Med ärr i själen och kroniskt förstörd för resten av livet är inställningen nu Believe och fortsätta leva men bättre!

Egna reflektioner
Jag blev väldigt berörd när jag läste boken. Det är tyvärr den hemska sanningen för alldeles för många kvinnor runt om i världen. Trots att Erika var en stark kvinna lyckades hennes drömprins bryta ner henne. Som tur var hade hon familj och vänner som stöttade henne både undertiden allt pågick, men framförallt efteråt genom den jobbiga rättsprocessen.

Erika Pragler berättar öppet och ärligt om sin situation, om hur hon bröts ner och blev tillintetgjord, Alla dygnets timmar gick åt för att försöka vara drömprinsen till lags. Här blandas hennes faktiska händelser med fakta på ett bra sätt. Jag tror boken kan hjälpa många, både utsatta och närstående. Boken som sådan får en fyra men tyvärr är det en del stavfel, uteblivna eller överblivna ord som stör läsupplevelsen och drar ner betyget.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Visto Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln