Kantstötta porslinsugglor paradorkester

Titel: Kantstötta porslinsugglors paradorkester
Författare: Maria Estling Vannestål
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Kompass Förlag
Utgiven: 2019
Format: Pocket
Antal sidor: 267
ISBN:  9789151916989

Under ett tågstopp träffas fyra personer för första gången. Det är Katarina, personalchef och trebarnsmamma, som efter några tunga år med en demenssjuk mamma nu har fått en ny livssituation att hantera. Universitetsläraren Urban kämpar med att räcka till både professionellt och privat. Aida älskar sitt jobb som förskollärare men har svårt att möta sin tonårsdotter och hennes mörka tankar. Ingrid har nyss gått i pension från jobbet som bibliotekarie och längtar efter att hitta ny mening i tillvaron. De fyra lever i helt olika världar, men på tåget påbörjar de ett samtal som inte tar slut.

Kantstötta porslinsugglors paradorkester är en roman om psykisk ohälsa, havererad kommunikation och det goda samtalets läkande kraft. Boken är en fristående uppföljning till Lex Katarina.

Egna reflektioner
Vilken härlig bok! Den är varm och rogivande och en märklig känsla av trygghet infinner sig när jag läser den. Den handlar mycket om psykisk ohälsa i olika former och hur den kan se ut i olika åldrar. Men den handlar även om hur viktigt det är att prata med varandra, se varandra och lyssna på varandra, ansikte mot ansikte och inte bara via sms som det annars lätt blir.

Maria Estling Vannestål har ett mycket härligt och lättsamt sätt att skriva även om det är tunga ämnen. Hon är väldigt bra på personbeskrivningar och jag kan med lätthet se de olika karaktärerna framför mig. Jag hoppas att det kommer en fortsättning för jag vill veta mer om Katarina och hennes vänner.

Om författaren
MARIA ESTLING VANNESTÅL är en fyrabarnsmamma från Småland som skriver böcker, översätter, föreläser och hjälper människor att navigera efter sin inre kompass genom kurser, samtalscirklar och podcasten Drömmen om Målajord. Tillsammans med sin dotter Sanna Hellberg har hon skrivit barnboksserien om Lovis Ansjovis. Kantstötta porslinsugglors paradorkester är hennes andra roman.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Kompass Förlag
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln