Floden

Titel: Floden
Författare: Markus Lutteman
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Bookmark Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 244
ISBN: 9789188745194

NÅGOT DÖLJER SIG I TYSTNADEN

Fyra personer färdas tillsammans längs en mörk flod. De känner inte varandra, vet inte var de befinner sig eller vart de är på väg.

När hemligheterna börjar röjas och de äntligen förstår var de hamnat inser de att det kan vara för sent att ta sig därifrån.

Floden är en skrämmande och suggestiv berättelse om rädslan att inte kunna undgå sitt öde. Det är en roman om oläkta sår och om sökandet efter svar både i och utanför oss själva. Med starka spänningselement och kopplingar till litteraturens klassiker ställer Markus Lutteman frågor som får oss att fundera på allt från hur vi lever våra moderna liv till vad som händer efter döden.

Egna reflektioner
Floden är en väldigt annorlunda bok, annorlunda på ett bra sätt. Jonathan och de andra tre befinner sig i ödemarken, landet mellan de levandes värld och dödsriket. För att ta sig vidare måste de rannsaka sig själva och sitt liv och dessutom klara av en del minst sagt märkliga situationer. De måste söka efter svar – både i och utanför sig själva.

Boken blir lite av en sci-fi/fantasy men med en mycket djupare mening, den får mig att fundera över livet och alla val vi gör. Markus Lutteman har ett väldigt talande språk och jag ser med lätthet de branta sluttningarna ner mot floden och det svarta vattnet. Språket är mycket bra med en intensiv story. Det som drog ner betyget lite var slutet, det känns lite stressat och forcerat.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln