Maskmakaren

Titel: Maskmakaren
Författare: Anna Ihrén
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Mima Förlag
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 256
ISBN: 9789188845108

AV författaren till Morden på Smögen-succén, som hittills sålt i över 120.000 exemplar!

Maskmakaren Louis arbetar natt och dag för att bli klar i tid inför Göteborgsoperans föreställning av Fantomen på Operan. Men han anar oråd. Maskerna han skapar verkar föra olycka med sig och han bävar för premiären.

På polisen Sandra Haraldssons redan överfulla skrivbord landar två nya utredningar. De rör båda morden på två framgångsrika affärsmän som till synes inte har några beröringspunkter med varandra. Sandra ber att få anlita sin forne chef Dennis Wilhelmson till sitt team för att kunna lösa fallen. Polischefen Camilla Stålberg är tveksam av personliga skäl. Kan hon verkligen arbeta så nära Dennis igen? Samtidigt är hon extremt pressad: Göteborgs stads 400-års jubileum närmar sig och just nu erbjuder staden allt annat än en festlig skrud.

Vad är mördaren egentligen ute efter? Räcker Sandras resurser för att lösa uppdraget? Och kan maskerna från Operan ha något med morden att göra?

ANNA IHRÉN är författaren bakom succéserien Morden på Smögen, som hittills sålt i över 120.000 exemplar ! Anna är uppvuxen i Stockholm och Göteborg. I Jubileumsserien förenar hon de två städerna, och huvudkaraktärerna från Smögen-böckerna får följa med till storstaden. Ett måste för alla som blivit uppslukade av Morden på Smögen. Maskmakaren är den andra boken i Jubileumsserien.

Egna reflektioner
Detta är en riktigt streckläsarbok. Den är spännande. texten flyter på väldigt bra och jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Ett extra plus för korta kapitel och stycken, då kan man alltid läsa ett till.

Jag har inte läst något av Anna Ihrén tidigare men jag gillar hennes sätt att skriva och vill gärna läsa mer om Jubileumsserien.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln