Den som lever stilla

Titel: Den som lever stilla
Författare: Leonora Christina Skov
Betyg: 🎈🎈🎈🎈(4/5)
Förlag: Bokförlaget Polaris
Utgiven: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 401
ISBN: 9789177951506

När författaren Leonoras mor dör beslutar hon sig för att skriva den sanna historien om sig själv och sitt liv. Det handlar om den ensamma Christina som växer upp i en röd villa och har en plan: om hon bara uppför sig ordentligt, får bra betyg och inte gör sin mamma ledsen eller sin pappa arg, kanske de kan älska henne.

Det handlar om den unga litteraturstudenten som i vredesmod flyttar till Köpenhamn för att skapa sig en ny identitet som författaren Leonora, och till sina föräldrars förskräckelse förälskar sig i en kvinnlig präst. ”När du ligger i rännstenen kommer du nog hem” säger hennes far. Men Leonoras livslust är stark.

Egna reflektioner
Man hoppas rakt in i hennes liv och historien växlar mellan dåtid och nutid, en berättelseform som jag gillar, det känns inte lika stelt då. Det är svårt att förstå hur hon tog sig igenom sin sektliknande uppväxt, men hon har onekligen lyckats väldigt bra, Tycker man om biografier kan jag starkt rekommendera denna boken.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokförlaget Polaris
Bokus
Adlibris
Akademibokhandeln