Tillbaka till livet

Titel: Tillbaka till livet
Författare: Yvette Åkerman och Katarina Åkerman
Betyg: 🎈🎈🎈(3/5)
Förlag: Åkerman
Utgiven: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 135
ISBN: 9789198562712

Lär känna stressen på ett nytt sätt och lär dig hur du återhämtar kroppen för att bli av med en utmattning. Ge kropp och huvud rätt förutsättningar för att ta dig tillbaka till lust, motivation, ork och lekfullhet.

Efter flera års sjukdom i utmattningssyndrom, utan att något verkade kunna hjälpa, kändes det omöjligt att någonsin få må bra igen. Läkarnas mediciner och ordinerade beteendeterapi lyckades bara göra livet ännu tyngre att ro.

En dag hörde vi en läkare prata om hur biologin, våra kroppar, kan få oss att må psykiskt dåligt. Han pratade bland annat om hormoner och signalsubstanser som kroppen kan få svårt att producera om den får fel förutsättningar. Och han pratade om tarmar och bakterier.

Kopplingen kändes inte helt främmande. Här började resan mot förändring. Det var bok efter bok som plöjdes och oändligt många sidor på internet. Vi tog del av fakta, teorier och forskningsresultat och gjorde förändringar. Och vi kände dem. Vi såg dem. Vi vann mark över ångesten, stressen och tröttheten. Vi tog kontroll genom att ändra livsstil. Här får du ta del av de verktyg vi använt oss av för att få mer lust, motivation ork och lekfullhet. Förhoppningsvis kan vi hjälpa någon annan tillbaka till livet.

Egna reflektioner
Författarna berättar hur de har lyckats förändra sitt mående med hjälp av sin kalender, kost, motion och sömn. Detta är deras andra bok och även denna är lättläst och bra indelad med en sammanfattning på varje kapitel. Tyvärr blir det ett litet minus för stavfel och utdragen text även på denna boken.

Boken finns att köpa hos bl.a.
Bokus
Akademibokhandeln